Πρωτοβουλία Αντίστασης Κοζάνης: Ψήφισμα αλληλεγγύης στους κατηγορούμενους φοιτητές



Τη σύλληψη, την παραμονή στο κρατητήριο και τις κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής και απείθεια ακόμη και για απειλή αντιμετωπίζει μια παρέα φοιτητών, που είχε την ατυχία να βρίσκεται στην πλατεία ξημερώματα 23ης Ιανουαρίου και η εμφάνισή τους να μην γεμίσει το μάτι κάποιων αστυνομικών, που έσπευσαν να «εξακριβώσουν» τα στοιχεία των φοιτητών και να τους δείξουν ποιος είναι εξουσία.

Πρόκειται για διώξεις οι οποίες εναρμονίζονται με το κλίμα της τρομοκράτησης και της συνολικότερης φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής. Πρόκειται για διώξεις που πατούν στο δρόμο της λογικής «δε μου αρέσει η φάτσα σου και αυθαιρετώ χρησιμοποιώντας βία και εξουσία εναντίων σου», που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πολλές φορές να επαναλαμβάνεται….

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης Κοζάνης εκφράζει την καθολική και αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους διωκόμενους φοιτητές. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της απόφασης και θεωρώντας ότι τέτοιες διώξεις ανοίγουν το δρόμο σε μεγαλύτερης κλίμακας τρομοκράτηση και αυθαιρεσία, ζητούμε την αθώωση των φοιτητών.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.