Ανακοίνωση σχετικά με τις προσλήψεις στην ΔΗΚΕΒΟ



Η ΔΗΚΕΒΟ, αξιοποιώντας στο μέγιστο πόρους συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, εν προκειμένω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» προς όφελος της εξυπηρέτησης του πολίτη του Δήμου Βοΐου και προκειμένου να παράσχει δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, προχώρησε στην εν λόγω προκήρυξη.

Το πλαίσιο της προκήρυξης είναι πολύ συγκεκριμένο: πρόκειται για εκπαιδευτικό προσωπικό, ορισμένου χρόνου, και η διαδικασία επιλογής εκ του νόμου δεν υπάγεται σε διαδικασία ελέγχου του ΑΣΕΠ.

Παρόλ’ αυτά, το ΔΣ και η οριζόμενη από αυτό Τριμελής Επιτροπή Αξιολόγησης, έθεσε συγκεκριμένα κριτήρια όπου προκρίνεται η εντοπιότητα, ο βαθμός πτυχίου και η κατοχή λοιπών τίτλων, προκειμένου να προχωρήσει σε αξιοκρατική επιλογή μεταξύ των υποψηφίων.

Για το λόγο αυτό, και βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, προχώρησε και στην επιλογή υποψηφίας για τη θέση ΠΕ Δασκάλων, λόγω συγκέντρωσης στο πρόσωπό της περισσότερων μορίων.

Η καταγγέλλουσα όμως, επειδή προφανώς επιθυμεί διακριτική προς όφελός της μεταχείριση, κάτι που  σαφώς δεν αποτελεί επιλογή της δημοτικής αρχής, κάτι που είναι αντίθετο προς την ηθική που πρεσβεύουμε, προβαίνει σε αβάσιμες και αστήριχτες κατηγορίες. Επιθυμώντας τι-να προκριθεί αδίκως η υποψηφιότητά της έναντι συνυποψήφιας της, χωρίς επιχειρήματα και δίκαια αιτήματα, στερώντας της αδίκως τη θέση εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση, εκκρεμούν οι ενστάσεις της, οι οποίες θα απαντηθούν προσηκόντως, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασής τους από την Επιτροπή Αξιολόγησης, και έγκρισής τους από το ΔΣ. Προφανώς, δεν επαφίεται ούτε στην απόφαση του Προέδρου, ούτε κανενός τρίτου, η εξέταση ή όχι της νομιμότητας, και τούτο ακριβώς για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας.Καμιά παρατυπία δεν έχει συμβεί.Τα κριτήρια που τέθηκαν από την αρμόδια αρχή,τέθηκαν πριν την έναρξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων. Καθίσταται φανερό ότι η επιτροπή δεν είχε καμιά γνώση των προσόντων των υποψηφίων πριν υποβληθούν οι αιτήσεις τους.

Κλείνοντας, αυτό που θα ήθελα να υπογραμμίσω, είναι η σημαντικότητα λειτουργίας των νέων ΚΔΑΠ, των οποίων πετύχαμε τη χρηματοδότηση από την ΕΕΤΑΑ, και έτσι έχουμε την ευκαιρία, να προσφέρουμε εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε δεκάδες παιδιά ηλικίας 5-12 του Δήμου μας. Παρέχουμε έτσι ποιοτικές υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης, στηρίζουμε την οικογένεια που αδυνατεί να καλύψει έξοδα για αθλητικές, μουσικές και άλλες δραστηριότητες, και προσφέρουμε θέσεις απασχόλησης. Σε αυτά τα σημαντικά πρέπει να σταθούμε όλοι μας, πέρα και πάνω από πολιτικές σκοπιμότητες, προφορικές οχλήσεις και απειλές, και αιτήματα για άδικη διακριτική μεταχείριση.

Γραφείο Τύπου Δήμου Βοΐου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.