Κοζάνη: Μαθητές στα όρια της φτώχειας!

Τουλάχιστον 72 άπορες οικογένειες με 64 παιδιά μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου της ΠΕ Κοζάνης ενισχύονται οικονομικά μέσα από δυο δράσεις του Υπουργείου Παιδείας και των τοπικών κοινωνικών υπηρεσιών δίδοντας μικρή ανακούφιση στις δοκιμαζόμενες από την οικονομική κρίση οικογένειες. Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κοζάνης ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης κ. Ιωάννης Γκαμπούρας από την πρώτη δράση που αφορά οικογένειες με εισόδημα κάτω από 3000 ευρώ ενισχύθηκαν 17 οικογένειες με το ποσό των 75000 ευρώ, ενώ αποτελεί ζητούμενο το εισοδηματικό κριτήριο να φτάσει τα 5000 ευρώ.

Από την δεύτερη δράση που πραγματοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες και την εκκλησία ευεργετούνται 38 οικογένειες με 47 μαθητές κυρίως σε τρόφιμα και άλλα υλικά. Παράλληλα για την αντιμετώπιση της ανέχειας υπάρχουν, όπως τόνισε ο κ. Γκαμπούρας, και πρωτοβουλίες ανά σχολική μονάδα με στόχο την σίτιση μαθητών. Σημείωσε πάντως πως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης έχουν αυξηθεί τα κρούσματα καταγγελιών για πράξεις βίας που εκπορεύονται από γονείς και αποδέκτες τις σχολικές μονάδες.  

ΕΡΑ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.