Με μεγαλη συμμετοχη μηχανικων η κοπή πίτας του ΤΕΕ Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας



Με μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων Διπλωματούχων Μηχανικών, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 στο Café «ΚΑΜΙΝΙ». Μηχανικοί κάθε ηλικίας και απ’ όλους τους Νομούς της Περιφέρειας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΔΜ για την καθιερωμένη εκδήλωση του τμήματος, επιδεικνύοντας τη διάθεση, πέραν της ανταλλαγής ευχών, για μια άμεση συζήτηση των προβλημάτων που ταλανίζουν, ιδιαίτερα στις μέρες μας, τον κλάδο των Μηχανικών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Δακής, ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λ. Μαλούτας, η Δήμαρχος Εορδαίας κα. Π. Βρυζίδου, ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού κ. Β. Κωνσταντόπουλος, η Δήμαρχος Βοΐου κα. Π. Ορφανίδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λ. Γκερεχτές, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κοζάνης κ. Γ. Τοπαλίδης, ενώ από τα Επιμελητήρια, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δ.Μ. κ. Ε. Καρακάσης και από το ΕΒΕ Κοζάνης ο Γ. Γραμματέας κ. Ι. Μητλιάγκας. Από τους Επιστημονικούς Συλλόγους, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης κ. Β. Βασιλακόπουλος. Ξεχωριστή ήταν επίσης η εκπροσώπηση της ΑΝ.ΚΟ.  Α.Ε., με τον Πρόεδρο κ. Κ. Μιχαηλίδη, το Γενικό Διευθυντή κ. Γ. Αμανατίδη και τη σύζυγό του, Υπεύθυνη Προγραμμάτων κα. Ζ. Γκερεχτέ. Παρά την απουσία των Βουλευτών, προς το τέλος της εκδήλωσης, στο χώρο βρέθηκε η Βουλευτής κα. Ε. Ουζουνίδου.

Από πλευράς των θεσμικών Οργάνων του ΤΕΕ, από τη Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος κ. Δ. Μαυροματίδης, η Γ. Γραμματέας κα. Ε. Γκαραλιού και τα μέλη Ι. Βάρκας, Γ. Τζίτζικας και Δ. Γκάσης. Από την Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ/ΤΔΜ, ο Πρόεδρος κ. Χ. Καλημέρης, ο Αντιπρόεδρος κ. Θ. Λιάκος, ο Γεν. Γραμματέας κ. Δ. Στημονιάρης, το μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας κ. Ν. Κοϊμτσίδης, το μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Δ. Μακεδονίας κ. Κ. Κοκόλης. Τον Σύλλογο Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Δ. Μακεδονίας εκπροσώπησε ο Πρόεδρός του, κ. Π. Λιάκος. Από τη Ν.Ε. Γρεβενών του ΤΕΕ/ΤΔΜ, παραβρέθηκε ο Πρόεδρός της, κ. Ι. Ντώνας. Από τους κλαδικούς Συλλόγους, παρέστησαν η κα. Μ. Αμπατζίδου από την ΕΜΔΥΔΑΣ Δ. Μακεδονίας και από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (ΠΣΔΜ-Η), ο Ταμίας κ. Ν. Ντάβος και από το αντίστοιχο Περιφερειακό Τμήμα Δ. Μακεδονίας του ΠΣΔΜ-Η, ο Πρόεδρός του κ. Α. Αφεντουλίδης. Τον Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών ΔΕΗ, εκπροσώπησε ο κ. Ι. Παναγιωτίδης.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΔΜ, κ. Αθανάσιος Κακάλης, τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια, από τους πρώτους κλάδους που δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα από την ανεργία και την υποαπασχόληση, ήταν και εξακολουθεί να είναι ο κλάδος των Μηχανικών. Φαινόμενα που οφείλονται κατά κύριο λόγο στην κατάρρευση της οικοδομικής δραστηριότητας, των κατασκευών, στην αναστολή των μεγάλων Δημοσίων Έργων και γενικότερα στην ένδεια πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και της μικρής απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ.

Επεσήμανε ακόμη, ότι η κοπή της φετινής πίτας του ΤΕΕ/Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας, γίνεται μέσα σε ένα δυσοίωνο περιβάλλον, με συναδέλφους Μηχανικούς, άλλους στο φάσμα της ανεργίας και της ανέχειας και άλλους στο εξωτερικό για ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον. Για το λόγο αυτό, η παρούσα εκδήλωση αποκτά έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, την ανάπτυξη αλληλέγγυας και συναδελφικής στάσης μεταξύ των Μηχανικών, ανταλλάσοντας ρεαλιστικές απόψεις για το παρόν και το μέλλον του κλάδου. Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κακάλης έστειλε μήνυμα στους Φορείς εξουσίας του τόπου, διατυπώνοντας την άποψη ότι είναι πλέον αδήριτη η ανάγκη να εισακουστούν οι Επιστημονικοί Φορείς και οι παραγωγικές δυνάμεις, που  μπορούν να συντάξουν και να εφαρμόσουν ένα υγιές αναπτυξιακό πρόγραμμα, έτσι ώστε να επέλθουν οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, για τη μακροχρόνια και βιώσιμη προοπτική του.

Ακολούθησε επιγραμματικός απολογισμός δραστηριοτήτων του ΤΕΕ/ΤΔΜ για το απερχόμενο έτος, ενώ έγινε και αναφορά στις πρωτοβουλίες του Τμήματος που βρίσκονται σε εξέλιξη. Τυχερή της πίτας, με δώρο μια χρυσή λίρα, ήταν η συνάδελφος Πολιτικός Μηχανικός κα. Β. Τούσινα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.