To Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας διοργανώσει την τελετή εορτασμού των Τριών Ιεραρχών



To Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας υπενθυμίζει ότι για πρώτη φορά φέτος έχει την τιμή να διοργανώσει εξ ολοκλήρου την τελετή εορτασμού των Τριών Ιεραρχών. Μετά την καθιερωμένη λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, θα ακολουθήσει δεξίωση στο Ιστορικό Τραμπάντζειο Γυμνάσιο όπου η Βυζαντινή χορωδία του Σχολείου μας θα ψάλλει ύμνους της ημέρας

Επιπλέον γνωστοποιούμε στους γονείς – κηδεμόνες και τους φίλους του Μουσικού μας σχολείου ότι:

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Ι. Γκιόκα σχετικά με τα ζητήματα των μουσικών σχολείων, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Θ. Παπαθεοδώρου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι για το υπουργείο Παιδείας η προσφορά των μουσικών σχολείων επί 25 χρόνια από την ίδρυσή τους, είναι σημαντική: «Θεωρούμε ότι είναι πολύ καλά σχολεία και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχουμε, θα στηρίξουμε την εξέλιξή τους, ακόμα και αν είναι δύσκολο για όλα τα όργανα και για όλες τις επιλογές να υπάρχουν στη χρονιά αυτή ανάλογες πιστώσεις», όπως παραδέχθηκε.

Επίσης δήλωσε κατηγορηματικά ότι «δεν υπάρχει καμία εξέλιξη προς μετάλλαξη των σχολείων αυτών», όπως άφησε να εννοηθεί ο ερωτών βουλευτής, αλλά αντιθέτως είπε πως τα μουσικά σχολεία «χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη». «Υπάρχουν ταλέντα μέσα», σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι από την πλευρά του υπουργείου «μόνο βελτίωση της κατάστασης επιδιώκουμε και τίποτα άλλο».

Ολοκλήρωσε ως εξής: «Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για την κάλυψη των κενών και για την κάλυψη των προβλημάτων τα οποία ανακύπτουν. Ο θεσμός των μουσικών σχολείων είναι για μας ένας σημαντικός θεσμός, καταξιωμένος, δυναμικός τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια», υπογράμμισε αναφέροντας και ένα επιπλέον εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο: ότι τα μουσικά σχολεία είναι «από τα σχολεία με σχεδόν μηδενικά ποσοστά βίας και αντικοινωνικής συμπεριφοράς και άρα το υπουργείο μεριμνά με κάθε τρόπο για την απρόσκοπτη λειτουργία τους».

Κατόπιν όλων αυτών το Μουσικό μας Σχολείο συνεχίζει το έργο του ακάθεκτο, υπόσχεται νέες εκδηλώσεις και ποικίλες δράσεις και ευχαριστεί θερμά όλους όσους το στηρίζουν με οποιοδήποτε τρόπο.

Από το Μουσικό Σχολείο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.