Επένδυση 5 εκ. ευρώ αξιοποίησης βιομάζας στα Σέρβια



Επένδυση με ιδιώτη επιχειρηματία σχεδιάζει και έχει προτείνει ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού ύψους περίπου 5 εκ ευρώ με αξιοποίηση της βιομάζας από τις κτηνοτροφικές μονάδες για την ξήρανσης φυτικής βιομάζας σύμφωνα με όσα ανέφερε η Δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος μιλώντας σήμερα στο σταθμό μας. Ο κ. Κωνσταντόπουλος σημείωσε πως πέρυσι έγινε με τάξη η ξύλευση δασών βελανιδιάς από κατοίκους της περιοχής και σε συνεργασία με το δασαρχείο.

Ο Δήμαρχος Σερβίων Βελβεντού τόνισε πως η επένδυση πρέπει να ολοκληρωθεί έως το 2015 και θα προσφέρει ενέργεια ενός MW και θέρμανση σε δημόσια κτήρια της πόλης των Σερβίων όπως σχολεία και άλλα. Επίσης ο κ. Κωνσταντόπουλος σημείωσε πως η αξιοποίηση ζωικής βιομάζας από τα 120 ζώα των κτηνοτροφικών μονάδων της περιοχής θα δώσει λίγες άμεσες θέσεις εργασίας αλλά θα δώσει ευκαιρίες για έμμεσες θέσεις εργασίας σε κατοίκους της περιοχής για την συλλογή της φυτικής βιομάζας.

ΕΡΑ Κοζάνης – Σύνταξη: Θωμάς Δημητριάδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.