Η βία στα…άκρα – Εκδήλωση του δικτύου Pro-tasis το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στο Κοβεντάρειο

Το δίκτυο Pro-tasis συνεχίζει να προκαλεί το διάλογο σε θέματα, τα οποία βρίσκονται στη δημόσια ατζέντα και μας απασχολούν, χωρίς, ωστόσο, να έχουμε αποσαφηνίσει τους όρους και τις έννοιες που συνθέτουν τη συζήτηση και δημιουργούν μια κοινή βάση κατανόησης.

Πως μιλάμε, λοιπόν, για τη βία, τα κρούσματα της οποίας πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα; Μήπως έχουμε φθάσει στα άκρα; Απειλεί η βία τη δημοκρατία;

Στα ερωτήματα αυτά καλούνται να απαντήσουν δύο διακεκριμένοι καθηγητές που θα μας βοηθήσουν να ξαναδούμε το θέμα, αποσαφηνίζοντας τους όρους και δίνοντας τις δικές τους προεκτάσεις.

Για τη βία, την ανυπακοή και τη δημοκρατία θα μιλήσει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Σταύρος Τσακυράκης. Στο ερώτημα «απειλεί η βία των άκρων τη φιλελεύθερη δημοκρατία;» θα απαντήσει ο αναπληρωτής καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης. Μέσω διαδικτύου θα συμμετέχει από τις Η.Π.Α. ο γνωστός συγγραφέας-δημοσιογράφος Γκαζμέντ Καπλάνι, καταθέτοντας τη δική του ιδιαίτερη οπτική για τα πράγματα.

Tόπος: Κοβεντάρειο, Κοζάνη
Χρόνος: Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 7 το απόγευμα
Διοργανωτής: Δίκτυο Pro-tasis

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.