Στο Δήμο Γρεβενών η μελέτη για το δρόμο Αγία Παρασκευή – Βασιλίτσα – Παραχωρήθηκε στις τεχνικές υπηρεσίες



Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, παραχωρείται η μελέτη για την κατασκευή του δρόμου Αγία Παρασκευή – Βασιλίτσα, στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Γρεβενών. Πρόκειται για ένα σημαντικότατο έργο με την ολοκλήρωση του οποίου θα διευκολυνθεί η διέλευση των οχημάτων στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο, που καταλήγει στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, σημείο συγκέντρωσης χιλιάδων επισκεπτών.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής σημείωσε χαρακτηριστικά: «Λειτουργούμε πάντα προς όφελος της κοινωνίας, της ίδιας κοινωνίας από την οποία εντελλόμαστε αλλά και υπηρετούμε όλοι μας. Το Περιφερειακό Συμβούλιο προχώρησε σήμερα στην απόφαση αυτή, μετά από ανάλογο αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών για την παραχώρηση της μελέτης του δρόμου Γρεβενά – Βασιλίτσα, ως αναφορά το ορεινό κομμάτι, το οποίο είναι διαδημοτικός δρόμος. Από το Περιφερειακό Συμβούλιο ελήφθη θετική απόφαση να παραδοθεί επίσημα στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου η μελέτη, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία ένταξής της, στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας με απόφασή μου, για να γίνει αυτός ο δρόμος που θα συνδέσει τα Γρεβενά με έναν σημαντικό προορισμό, αναπτυξιακό, όχι μόνο των Γρεβενών αλλά ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας. Στο πλαίσιο αυτό, με στενή και ουσιαστική συνεργασία της Περιφέρειας με το Δήμο, πιστεύω να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε από κοινού στις προσδοκίες της κοινωνίας για την ολοκλήρωση αυτού του κομματιού, του δρόμου. Επιπρόσθετα θα κάνουμε μια προσπάθεια εξεύρεσης πόρων ως δεύτερο στοιχείο, για το νότιο κομμάτι από τα Γρεβενά μέχρι την Αγία Παρασκευή για να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε και να υλοποιήσουμε αυτό το δρόμο μέσα από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε και το τελευταίο ευρώ προς όφελος της κοινωνίας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης τόνισε μεταξύ άλλων «πρώτα από όλα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Γιώργο Δακή για τη βούληση που εκφράζει και είναι η τρίτη μελέτη που ζητάμε. Οι δύο προηγούμενες που παραχωρήθηκαν από την Περιφέρεια ήταν του εκπαιδευτικού πάρκου του Όρλιακα και του Κέντρου Παλαιοντολογίας Μηλιάς. Αιτηθήκαμε λοιπόν και την παραχώρηση της μελέτης για την κατασκευή του δρόμου Γρεβενά – Βασιλίτσα, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουμε στοιχεία αυτής της μελέτης και για το δημοτικό κομμάτι Αγία Παρασκευή – Βασιλίτσα. Είμαστε έτοιμοι και πιστεύω ότι σε λιγότερο από ένα μήνα θα έχουμε ολοκληρώσει τα στοιχεία που χρειάζεται ο φάκελος και θα είμαστε σε θέση να υποβάλουμε πρόταση στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την ένταξη του συγκεκριμένου πλέον δημοτικού δρόμου».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη: «Η σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου είναι αν-αδιαμφισβήτητη.  Ο συγκεκριμένος δρόμος με την ολοκλήρωση του θα δημιουργήσει νέες προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή, που διαθέτει ένα από τα πιο οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα της Βαλκανικής. Ως περιφερειακή Ενότητα θα σταθούμε δίπλα στο Δήμο προκειμένου να στηρίξουμε περαιτέρω την προσπάθεια, για άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.