Προσφέρουμε από αυτό που δεν μας περισσεύει στο συσσίτιο του Δήμου Κοζάνης! Βίντεο



Ο Δήμος Κοζάνης αφουγκραζόμενος τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής προσωπικής και οικογενειακής ζωής των πολιτών, καθώς και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που πλήττουν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, εντείνει την προσπάθεια που είχε ξεκινήσει το 2004 με το συσσίτιο απόρων.

Για αυτό το σκοπό τοποθετεί σε όλα τα σούπερ μάρκετ της πόλης καροτσάκι συλλογής προϊόντων, στο οποίο όσοι δύνανται τοποθετούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.  

Το συσσίτιο, που λειτουργεί με ίδιους πόρους, στεγάζεται στον 1ο όροφο του κτιρίου Σαράντα Μαρτύρων, στην οδό Ν. Πλακοπίτη 11(έναντι εργατικού κέντρου), ενώ δικαιούχοι είναι δημότες-μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Κοζάνης, οι οποίοι επιλέγονται κατόπιν εισηγήσεων του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Κοζάνης, στη βάση ενός συνόλου συνδυαστικών κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων, όπως: οικογενειακή, οικονομική, περιουσιακή, εργασιακή κατάσταση, συνθήκες στέγασης και προβλήματα Υγείας.

Σήμερα, το συσσίτιο του Δήμου Κοζάνης παρασκευάζει καθημερινά 120 μερίδες φαγητού. Από αυτές οι 40 μερίδες παραλαμβάνονται από τους δικαιούχους από το χώρο του συσσιτίου, ενώ οι 42 διανέμονται, με υπηρεσιακά οχήματα, σε ανθρώπους εντός της πόλης της Κοζάνης και οι 38 στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Καλλικρατικού Δήμου Κοζάνης.

Η μέχρι σήμερα λειτουργία του συσσιτίου στηρίχθηκε αποκλειστικά: στις δωρεές επιχειρήσεων και συλλόγων, στις προσφορές ευαισθητοποιημένων πολιτών στα καλάθια συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης, που υπάρχουν σε μεγάλα πολυκαταστήματα τροφίμων, στη συμμετοχή σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα δωρεάν διανομής τροφίμων και στους ιδίους πόρους του Δήμου Κοζάνης.

Για το λόγο αυτό, ειδικά σήμερα που οι ανάγκες των πολιτών κορυφώνονται, απειλώντας ακόμη και τα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής, ζητάμε από την τοπική κοινωνία: πολίτες, συλλόγους και επιχειρήσεις, να συνεχίσουν να στηρίζουν την προσπάθεια προσφέροντας: λάδι, όσπρια, ζυμαρικά, καθαριστικά και είδη πρώτης ανάγκης, ακόμη και από αυτά που δεν τους περισσεύουν. Οι προσφορές μπορούν να γίνονται είτε στο χώρο του συσσιτίου, είτε στα καλάθια συλλογής ειδών που σήμερα υπάρχουν στα καταστήματα ειδών τροφίμων  Αρβανιτίδης, Άριστα Γαλαξίας, Βερόπουλος, Λαδάς, Μαρινόπουλος, Μασούτης, Φίλος.

Δείτε το βίντεο:

[iframe src=”http://player.vimeo.com/video/55513565?badge=0″ width=”589″ height=”442″ frameborder=”0″ webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen]

Συσσίτιο Δήμου Κοζάνης from Dimos Kozanis on Vimeo.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.