Πτώχευση και για τα καταστήματα ΦΩΚΑΣ!



Λίγες ημέρες μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τον Κώστα Λαμπρόπουλο και τη διοίκηση του Άττικα, εκκωφαντικές είναι οι εξελίξεις στον βορειοελλαδίτικο όμιλο Φωκά. Την αλυσίδα που φέτος συμπληρώνει 80 χρόνια ζωής με το χειρότερο όμως τρόπο.

Η εταιρεία με τα πολυκαταστήματα σε Θεσσαλονίκη (όπου και είναι η βάση της) και Αθήνα όπου επεκτάθηκε στις αρχές του 2000 υπέβαλλε αίτημα να υπαχθεί στο πτωχευτικό άρθρο 99. Αυτή τη στιγμή μεγάλη είναι η ανησυχία των εργαζόμενων στον όμιλο οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί εδώ και τρεις μήνες, με αποτέλεσμα να έχουν προχωρήσει σε στάση εργασίας.

Με οφειλές στις τράπεζες άνω των 80 εκατ. ευρώ και με μεγάλες απώλειες διεθνών προμηθευτών, η εταιρεία με τον οικογενειακό χαρακτήρα που έχει μείνει στην ιστορία για τις αγαθοεργίες της, βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του γκρουπ κα. Φωκά εδώ κι ένα χρόνο καταβάλλει μαζί με την οικογένεια της, τον αδελφό της Ανέστη και τον πατέρα της Λέανδρο μεγάλο αγώνα να βρει χρήματα ώστε να ανταποκριθεί σε υποχρεώσεις όμως κάτι τέτοιο κατέστη δύσκολο λόγω της αδυναμίας των τραπεζών.

taxalia

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.