Αντιδράσεις για τα γενόσημα και τις εφημερίες από τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης



Την αντίθεσή του για τον τρόπο της διάθεσης των γενόσημων φαρμάκων εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης (ΙΣΚ), ο οποίος καταδικάζει τόσο την αποστολή επιστολών από τον ΕΟΠΠΥ προς τους αγροτικούς γιατρούς για υπερσυνταγογράφιση, όσο και της απροειδοποίητης αλλαγής εφημεριών μεταξύ των δύο νοσοκομείων της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης, από τη διοίκησή τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, Βασίλη Βασιλακόπουλο, οι γιατροί δεν είναι αντίθετοι με τα επώνυμα γενόσημα φάρμακα που παράγονται στην Ελλάδα, αλλά με τα αμφιβόλου ανεξέλεγκτα γενόσημα φάρμακα που παράγονται σε τρίτες χώρες και θα κατακλύσουν όπως ανέφερε και την χώρα μας. Ακόμη ο κ. Βασιλακόπουλος θεωρεί άστοχες τις επιστολές του ΕΟΠΠΥ προς τους αγροτικούς γιατρούς για υπερσυνταγογράφιση, αφού όπως είπε οι γιατροί αυτοί δεν μπορούν εξ΄ ανάγκης να είναι μέσα στο μέσο όρο που θέτει. Επίσης ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης θεωρεί άκομψη τη στάση της διοίκησης των διασυνδεόμενων νοσοκομείων, Μαμάτσειου και Μποδοσάκειου να υποχρεώνει την τελευταία στιγμή με «εντέλλεστε» γιατρούς να εφημερεύουν από το ένα νοσοκομείο στα άλλο.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.