Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών από χρυσοχοεία – Μία εξ’ αυτών στην Πτολεμαϊδα!Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει -2- άτομα, τα οποία κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ανέρχεται στο χρηματικό ποσό άνω των  6.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, από το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών από χρυσοχοεία στις πόλεις των Τρικάλων, της Καρδίτσας και της Πτολεμαΐδας.

Για τις περιπτώσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα σε βάρος συνολικά δύο (2) ατόμων, (ενός 37χρονου ημεδαπού και ενός αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται) για διακεκριμένες κλοπές και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι ο 37χρονος ημεδαπός, με το πρόσχημα αγοράς χρυσαφικών – κοσμημάτων και έχοντας ως αποκλειστικό σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος, διέπραξε συνολικά τέσσερις -4- κλοπές από χρυσοχοεία στις πόλεις των Τρικάλων, της Καρδίτσας και της Πτολεμαΐδας. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι, πούλησε τα κλεμμένα χρυσαφικά στον υπήκοο Αλβανίας έναντι χρηματικού ποσού.

Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν οι ακόλουθες περιπτώσεις κλοπών:
Την 05-11-2012 το μεσημέρι, ο 37χρονος εισήλθε σε χρυσοχοείο στην Πτολεμαΐδα και αφαίρεσε χρυσαφικά από τον πάγκο και τη βιτρίνα του καταστήματος, αξίας (2.000) ευρώ
Την 20-11-2012 το μεσημέρι, ο 37χρονος εισήλθε σε χρυσοχοείο στα Τρίκαλα και αφαίρεσε χρυσαφικά αξίας (300) ευρώ
Την 20-11-2012 το μεσημέρι, ο 37χρονος εισήλθε σε χρυσοχοείο στα Τρίκαλα και αφαίρεσε χρυσαφικά αξίας (800) ευρώ
Την 22-11-2012 το μεσημέρι, ο 37χρονος, εισήλθε σε χρυσοχοείο στην Καρδίτσα και αφαίρεσε χρυσαφικά συνολικής αξίας (3.000) ευρώ

Υπολογίζεται ότι το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από τις κλοπές ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 6.100 ευρώ.

Ερευνάται η συμμετοχή του σε παρόμοιες περιπτώσεις κλοπών που τελέστηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.