Κλιμάκωση με αναστολή λειτουργίας πολλών υπηρεσιών του Δ. Κοζάνης – Βγήκαν τα απορριμματοφόρα στους δρόμους!



Οι δημοτικοί υπάλληλοι συνεχίζουν τις καταλήψεις σε δημοτικά κτίρια ενάντια στις διαθεσιμότητες των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ εντείνουν τον αγώνα τους και οι περιφερειακοί υπάλληλοι στην Κοζάνη.

Χτες, ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης συνέχισαν την κατάληψη του δημαρχείου, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αποφάσεις, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή. Σε μια προσπάθεια κλιμάκωσης του αγώνα για την προστασία των θέσεων εργασίας, οι δημοτικοί υπάλληλοι προχώρησαν χτες την αναστολή λειτουργίας όλων των δημοτικών υπηρεσιών, όπως καθαριότητα, τεχνικές υπηρεσίες, παιδικοί σταθμοί, ΚΕΠ κ.λ.π. Δηλώνουν ότι η αναστολή λειτουργίας όλων των υπηρεσιών θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα. Μάλιστα χτες για πρώτη φορά στη διάρκεια των κινητοποιήσεων ενάντια στο μνημόνιο που τους δείχνει την έξοδο από την εργασία τους, έβγαλαν για πρώτη φορά τα απορριμματοφόρα στους δρόμους. Για αρκετές ώρες η πομπή των απορριμματοφόρων κινούνταν κορνάροντας στους κεντρικούς δρόμους της Κοζάνης, δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο και ηχορρύπανση.

Με απόφαση γενικής συνέλευσης ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης ζητά από το δήμαρχο Λάζαρο Μαλούτα, να αναστείλει ο ίδιος ο δήμος τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών, διαφορετικά θα το πράξουν οι εργαζόμενοι με συνέχιση των καταλήψεων.

Εξάλλου, τη συνέχιση των καταλήψεων σε όλα τα δημαρχεία και τα δημοτικά κτίρια αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ, μέχρι και την Παρασκευή. Τονίζει ότι ο κάθε σύλλογος εκτιμώντας τις δυνατότητες και συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σε τοπικό επίπεδο, να εξειδικεύσει ποια κτίρια και υπηρεσίες θα καταληφθούν.

Επίσης για την Πέμπτη προκήρυξε πεντάωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ έως 3 μ.μ. για την πρωινή βάρδια και από τις 3 μ.μ. έως 7 μ.μ. για την απογευματινή βάρδια. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στις 11.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα, ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κοζάνη και σε άλλες πόλεις.

Την Παρασκευή θα συγκληθεί το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ – ΟΤΑ με μοναδικό θέμα την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων. «Η αποφαστικότητα όλων των εργαζομένων έχει φέρει την κυβέρνηση σε αδιέξοδο για να μην υπάρξει καμία απόλυση εργαζομένου. Είναι στο χέρι μας να μην εφαρμοστεί η απόφαση της άθλιας τρικομματικής κυβέρνησης και της τρόικα για απολύσεις στο δημόσιο και στους ΟΤΑ», τονίζει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Επιμένουν οι υπάλληλοι
της Περιφέρειας

Εξάλλου, η έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αποφάσισε τα εξής:
-Να μην επιτρέψουμε να γίνει καμία απόλυση, να μην υπογραφεί καμία διαπιστωτική πράξη απόλυσης και οι συνάδελφοι ΙΔΑΧ Δ.Ε να μην υπογράψουν καμία υπεύθυνη δήλωση σε περίπτωση που τους ζητηθεί.
-Συμμετοχή στην απεργία που κήρυξε η ΟΣΥΑΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφερειών) στις 22/11/2012, με παράλληλο αποκλεισμό των γραφείων Διοίκησης Προσωπικού.

Τέλος, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καλεί τους συναδέλφους «σε επαγρύπνηση και αγωνιστική συνέχεια».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.