Στο «σκαμνί» η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου για τις κινητοποιήσεις του 2011



Στο εδώλιο θα βρεθεί ως κατηγορούμενη η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, με την κατηγορία της παρεμπόδισης κυκλοφορίας, για τις κινητοποιήσεις που είχαν γίνει από τους κατοίκους της Εορδαίας και την τοπική αρχή παρουσία αρκετών πολιτών τον Σεπτέμβριο του 2011, με αποκλεισμό του οδοστρώματος επί της Εγνατίας Οδού στο ύψος του κόμβου των Κοίλων, για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο και την ομαλή λειτουργία του. Η δικάσιμος έχει οριστεί  για τις 12 Δεκεμβρίου του 2012 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης.

Η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου με το άκουσμα της είδησης, υπεραμύνθηκε το «δίκαιο» των αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας για τη δημόσια υγεία, και τη λειτουργία του Νοσοκομείου, ωστόσο, επισημαίνει πως: «υπάρχουν κανόνες και όταν αυτοί οι κανόνες παραβιάζονται η δικαιοσύνη μας στέλνει στο σκαμνί». Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, σε δηλώσεις της: «Το Μονομελές Πρωτοδικείο με κάλεσε να απολογηθώ ως κατηγορούμενη γιατί παρεμποδίσαμε την κυκλοφορία και γιατί δημιουργήσαμε πρόβλημα, ευρύτερα, στο κοινό και στην πόλη, για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο. Εμείς στο δικαστήριο θα πούμε τις απόψεις μας, όπως τις είπαμε και έξω στον κόσμο. Σαφώς και η δήμαρχος είναι αυτή η οποία θα πρέπει να πάρει αυτό το φορτίο και για τους πολίτες, διότι θεωρώ ότι εκπροσωπώ και εκφράζω την βούληση των πολιτών».

Να σημειωθεί ότι, είχε προηγηθεί προανάκριση και ο Εισαγγελέας έκρινε ότι από τους αιρετούς θα πρέπει να κριθεί προσωπικά η κ. Βρυζίδου. «Στις 12 Δεκεμβρίου θα βρεθώ στο δικαστήριο και πιστεύω ότι θα εκπροσωπήσω τα δικαιώματα των πολιτών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Μάλιστα υπεραμύνθηκε το «δίκαιο» των αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο. «Ένας αγώνας που έγινε μέσα από δύσκολες συνθήκες, δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα κινδύνου. Έπρεπε να υπάρξει φωνή, κινητοποίηση, αντίδραση, και αυτό θα εκφράσουμε στο δικαστήριο. Βαριά λάθη οδήγησαν τη χώρα αλλά και τη δημόσια υγεία σε δυσλειτουργία. Ωστόσο, υπάρχουν κανόνες και όταν αυτοί οι κανόνες παραβιάζονται η δικαιοσύνη μας στέλνει στο σκαμνί. Εγώ είμαι ευχαριστημένη, γιατί από το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου κρίθηκε από την Εισαγγελία μόνο εγώ και για αυτό παραπέμπομαι, και θα εκπροσωπήσω το σύνολο του Δ.Σ. με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο».

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.