Άννα Νανοπούλου: Εκμετάλλευση του προβλήματος των ατόμων με αναπηρία για χρηματοδότηση της προβληματικής δημοτικής Επιχείρησης ΔΕΠΕΠΟΚ



Επειδή επιτέλους σ αυτόν τον τόπο πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι πραγματικά ευαίσθητοι δεν είναι βέβαια όσοι λαϊκίζουν και όσοι αμετανόητα συνεχίζουν με τις πολιτικές τους να υποθηκεύουν το μέλλον του Δήμου μας, που είναι ήδη ζοφερό.

Επειδή κάποιοι παρά την κατακραυγή και όταν σύμπασα η χώρα καταδικάζει την πολιτική της χρηματοδότησης προβληματικών, ελλειμματικών και μη ανταποδοτικών δημοτικών επιχειρήσεων, συνεχίζουν να προκαλούν με τις αποφάσεις και τις «πονηρές» εισηγήσεις .

Επειδή η παραπληροφόρηση βλάπτει και κάποιοι την έχουν αναγάγει σε μοναδική και κύρια εξειδίκευσή τους.

Επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε στην κοινή γνώμη την θέση μας για την στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με αναπηρία και συγκεκριμένα για το οικόπεδο επί του οποίου θα ανεγερθεί.

Ο δήμαρχος Κοζάνης εισηγήθηκε και το δημοτικό συμβούλιο της 19/11/2012 αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι :

« Το μοναδικό κατάλληλο οικόπεδο σε όλο το εύρος του καλλικρατικού Δήμου Κοζάνης για να γίνει το προαναφερόμενο έργο του ΕΣΠΑ, είναι ένα οικόπεδο στην γνωστή σε όλους για τα προβλήματά της ΖΕΠ ιδιοκτησίας της δημοτικής επιχείρησής του, το οποίο οικόπεδο ο Δήμος θα αγοράσει από την επιχείρησή του αντί του «ευτελούς» τιμήματος (άκουσον- άκουσον ! !) των 368.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του φόρου μεταβίβασης.

Και μάλιστα ο Δήμαρχος ζήτησε την απ ευθείας και άνευ δημοπρασίας  αγορά του οικοπέδου σ αυτή την «εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή » ! ! !

Υπάρχει άραγε σώφρων άνθρωπος σε όλη την Επικράτεια που θα έδινε  στις παρούσες συνθήκες 368.000,00 ευρώ για να αγοράσει οικόπεδο στα βράχια της ΖΕΠ  ;

Και βέβαια όλοι θυμόμαστε ότι όταν τα οικόπεδα δημοπρατήθηκαν από την ΔΕΠΕΠΟΚ ,  δεν βρέθηκε ούτε ένας πολίτης να αγοράσει οικόπεδο ούτε στα 130.000,00 ευρώ.

Και το εύλογο ερώτημα που τίθεται . Δεν υπάρχει κανένα οικόπεδο δημόσιο ή δημοτικό σε Ν.Νικόπολη, Λευκόβρυση, ΄Αργιλο, Ν. Κλείτος, Κοίλα,  Χαραυγή, Δρέπανο, Λυγερή , Καλαμιά ή άλλα γειτονικά τοπικά διαμερίσματα που να παραχωρηθεί δωρεάν για τον σκοπό αυτό όπως ορίζει ο νόμος  ;

ΓΙΑΤΙ  δεν επιλέχθηκε η ΚΑΘΑΡΗ  ΛΥΣΗ της δημοπρασίας  ;

ΓΙΑΤΙ  στο δημοτικό συμβούλιο έφεραν εκτίμηση ΣΟΕ  έτους  2006 ;

(όπου σημειωτέον το οικόπεδο στην ΖΕΠ  εκτιμήθηκε 700.000,00 ευρώ ! ! ).

Με λίγα λόγια όταν οι συμπολίτες μας απειλούνται ότι θα πληρώσουν  οι ίδιοι μέσω  τοπικών φόρων τα χρέη του Δήμου Κοζάνης που αδυνατεί να ισοσκελίσει τον ισολογισμό του, παρά την δημιουργική λογιστική και την εγγραφή δανείων που αδυνατεί να λάβει είναι πρόκληση να συνεχίζουν την πολιτική στήριξης των ευρωφάγων και αποτυχημένων πολιτικών τους, όπως η ΖΕΠ  και η  αδιευκρίνιστων καθηκόντων στην παρούσα φάση ιδιοκτήτρια της ,  δημοτική επιχείρηση ΔΕΠΕΠΟΚ.

Και είναι μεγαλύτερη η πρόκληση όταν εκμεταλλεύονται τον ιερό σκοπό αυτής της στέγης για άτομα με αναπηρία για έμμεση χρηματοδότηση της ΔΕΠΕΠΟΚ, γιατί ακριβώς ποντάρουν στην ευαισθησία όλων μας για το θέμα για να ικανοποιήσουν άλλους σκοπούς.

Εμείς  ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ότι δηλώσαμε δημόσια ότι συμφωνούμε για το έργο, αλλά ζητούμε το οικόπεδο , εφ όσον θα καταβληθεί 370.000,00 ευρώ τίμημα να προκύψει από δημοπρασία και όχι με αδιαφανείς διαδικασίες.

Η θέση μας είναι υπεύθυνη, κρυστάλλινη , σύννομη και προς όφελος των ατόμων με αναπηρία,  τους οποίους κάποιοι δυστυχώς «χρησιμοποιούν»  για κάλυψη προγενέστερων αμαρτιών.

ΝΑΙ   ΣΤΟ  ΕΡΓΟ λοιπόν, αλλά με δωρεάν παραχώρηση οικοπέδου ή αγορά του κατόπιν δημοπρασίας.  ΑΥΤΗ είναι η πρότασή μας και η ψήφος μας.

Τα δε χρήματα που θα εξοικονομηθούν να χρησιμοποιηθούν για την εξασφάλιση της λειτουργίας του κέντρου όταν κατασκευαστεί.

Η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου αντίκειται στην δική μας ηθική.

Οσοι σύμβουλοι της παράταξής μας ψήφισαν θετικά το έπραξαν όπως εξήγησαν για συναισθηματικούς λόγους και μόνον, αν και διαφωνούν γενικά με όλες τις «απ ευθείας και άνευ δημοπρασίας» αγορές και με το δεδομένο ότι στο συγκεκριμένο θέμα δεν ετέθη ζήτημα «γραμμής» .

Και τέλος όσοι ψάχνουν για τριγμούς θα συμβούλευα να τους αναζητήσουν στα θεμέλια του πελατειακού δημοτικού κατεστημένου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.