Επανέρχονται οι μεταγραφές στα πανεπιστήμια λόγω κρίσης – Ποιοι φοιτητές δικαιούνται μετεγγραφές



Εισοδηματικά, κοινωνικά αλλά και κριτήρια αξιολόγησης θεσπίζει το υπουργείο Παιδείας για τις μετεγγραφές των φοιτητών. Τα κριτήρια με τα οποία θα γίνονται οι μετεγγραφές των φοιτητών, όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος, είναι τα εξής:

Σε ότι αφορά στα εισοδηματικά, στο εκκαθαριστικό της οικογένειας πρέπει να υπάρχει ο ποσό των 7.125 ευρώ ανά άτομο. Σε τι αφορά στις μονογονεικές οικογένειες το ποσό αυτό διπλασιάζεται. Και διαμορφώνεται γύρω στις 14.500 ευρώ.

Ακολουθούν τα κριτήρια του αδελφού ή της αδελφής που φοιτά σε άλλη πόλη, από αυτούς που είναι στη λίστα με τα εισοδηματικά κριτήρια. Στη συνέχεια ακολουθούν κοινωνικά κριτήρια, όπως πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και ορφανά ενώ στη συνέχει εισάγονται και κριτήρια αξιολόγησης με βάση τη βαθμολογία εισαγωγής στη σχολή.
Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δήλωσε σήμερα Τρίτη για τους φοιτητές:

«Εχουμε επιτύχει να αυξήσουμε τον αριθμό των δωρεάν σιτιζόμενων φοιτητών από τη Φοιτητική Μέριμνα, από τους 57.000 στους 70.000. Ο στόχος μας είναι το 2013 να σιτίζονται δωρεάν 90.000 φοιτητές, προκειμένου να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες. Αντίστοιχη είναι και η προσπάθειά μας σε ό,τι αφορά στη στέγαση των φοιτητών. Προχωράμε επίσης σε δύο επιπλέον στοχευμένα μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα, προκειμένου να απαλλάξουμε τις οικογένειες των φοιτητών και σπουδαστών από πρόσθετα οικονομικά βάρη. Τα δύο αυτά μέτρα δίνουν τη δυνατότητα:

1) Σε συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών αυτής της χρονιάς, με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, να μεταγραφούν το επόμενο εξάμηνο σε αντίστοιχο Τμήμα άλλου Ιδρύματος, προκειμένου να μειώσουν το κόστος διαβίωσής τους.

2) Στους επί πτυχίω φοιτητές να συμμετέχουν σε έκτακτη εξεταστική περίοδο τον Φεβρουάριο του 2013, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, λίγους μήνες νωρίτερα.

Γνωρίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο δεν λύνουμε τα πολλά και μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια. Αυτά τα κοινωνικά μέτρα μπορούμε, όμως, να λάβουμε αυτή τη στιγμή, προκειμένου να μειώσουμε τα οικονομικά βάρη, εκείνων που υφίστανται σε μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες της κρίσης, και να βοηθήσουμε τους φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους».

protothema.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.