Δεκαήμερο προσφορών: Τονωτική «ένεση» στα καταστήματα της Κοζάνης!



Από τον Πρωινό Λόγο 

Ως μια τονωτική «ένεση» στην ιδιαίτερα πεσμένη καταναλωτική κίνηση, στην αγορά της Κοζάνης, έρχεται το δεκαήμερο προσφορών από τον Εμπορικό Σύλλογο Κοζάνης, το οποίο εφαρμόζεται στην πλειονότητα των καταστημάτων της πόλης, από χθες Τετάρτη μέχρι και στις 16 Νοεμβρίου! Το καταναλωτικό κοινό θα μπορέσει να κάνει τις όποιες αγορές του σε συμφέρουσες τιμές, ενώ ο βασικός στόχος του Εμπορικού Συλλόγου είναι εν μέσω του δυσκολότερου οικονομικά και αβέβαιου κλίματος, και σε μια ρευστή οικονομικά κατάσταση, να στηριχθούν όσο μπορούν οι έμποροι της περιοχής.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης, εν μέσω έλλειψης ρευστότητας και με καθημερινή επίθεση που δέχονται όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βασικός στόχος της προωθητικής αυτής κίνησης είναι να στηριχθούν οι έμποροι που κινδυνεύουν να χάσουν ό,τι δημιούργησαν τόσα χρόνια. Παράλληλα, ν να στηρήξει όλη την τοπική κοινωνία που περνά δύσκολες.

Για δέκα ημέρες στα καταστήματα της Κοζάνης θα προσφέρονται είδη σε φθηνότερες τιμές, ενώ συνεισφέρουν έτσι στην αλλαγή της ψυχολογίας του κόσμου. Υπενθυμίζουμε ότι οι προσφορές δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει το κατάστημα, και ότι στα προσφερόμενα είδη πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η αρχική και η τελική προσφερόμενη τιμή.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Πρωινό Λόγο ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Σάκης Δραγατσίκας, το δεκαήμερο προσφορών ξεκίνησε ουσιαστικά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και τις 16 Νοεμβρίου, το επόμενο Σάββατο. Στόχος μας είναι διπλός. Από τη μια να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας που έχουν έρθει σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί αντιμετωπίζονται εχθρικά και συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται με όλα τα μέτρα που παίρνονται εναντίον τους. Ο δεύτερος στόχος μας στρέφεται προς το καταναλωτικό κοινό. Να αλλάξει λίγο η ψυχολογία του, να βγει έξω στην αγορά και να ψωνίσει σε πολύ χαμηλότερες τιμές.

Οι εκπτώσεις – προσφορές στις αρχικές τιμές των εμπορευμάτων (σε όλα τα είδη όπως ένδυσης – υπόδησης – είδη για το σπίτι), θα ξεκινήσουν από 20-25% και θα φτάσουν σε υψηλότερα επίπεδα, μέχρι όσο μπορεί ο κάθε καταστηματάρχης.

Την πρώτη ημέρα των προσφορών η αγορά εμφανίστηκε διστακτική και ο κόσμος δεν βγήκε να ψωνίσει. Ωστόσο, οι έμποροι το μόνο που μπορούν να κάνουν εν μέσω των οικονομικών δυσκολιών είναι να αισιοδοξούν. «Πιστεύουμε ότι από σήμερα η αγορά θα κινηθεί καλύτερα» προσέθεσε ο Σάκης Δραγατσίκας.

«Ασπιρίνες» τα περί εκπτώσεων τέσσερις φορές το χρόνο

Εντωμεταξύ, εκπτώσεις τέσσερις φορές το χρόνο θα έχουν δικαίωμα να πραγματοποιούν τα εμπορικά καταστήματα. Για το θέμα θα ξεκινήσει διαβούλευση με όλους τους φορείς της αγοράς, ενώ σε μια πρώτη αντίδραση ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης επισημαίνει πως το θέμα δεν είναι πόσες φορές το χρόνο θα γίνονται οι εκπτώσεις, αλλά πως θα βρεθεί τρόπος να ενισχυθεί η αγορά και να παρθούν άμεσα μέτρα!

«Αυτή τη στιγμή αν δεν πάρουμε τα μέτρα με τη φορολογία που χρειάζονται, και τη μείωση του Φ.Π.Α., ό,τι και να γίνει, όλα τα υπόλοιπα είναι ασπιρίνες. Δεν φταίει αυτό, αυτό που φταίει είναι πως ο κόσμος δεν έχει χρήματα, δεν έχει αγοραστική δύναμη! Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, έχουν μείνει με τα μισά λεφτά και εμείς φωνάζουμε τόσα χρόνια ότι χρειάζεται να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για τη μείωση της φορολογίας!». Παράλληλα, ο ίδιος προσέθεσε ότι εφόσον εξακολουθεί και εφαρμόζεται η ίδια πολιτική, αδυνατούν να πέσουν και οι τιμές. «Το θέμα αφορά όχι μόνο τα ρούχα, τα παπούτσια, τα είδη για το σπίτι, αλλά τα βασικά καταναλωτικά αγαθά, τα οποία κοστίζουν στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Οι καθημερινές ανάγκες «ματώνουν» την οικογένεια».

Το θέμα των τεσσάρων εκπτωτικών περιόδων θα συζητηθεί σε διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, ωστόσο παρά τις επισημάνσεις που υπάρχουν, παραμένουν θετικοί στην εφαρμογή. Να σημειωθεί πως Η πρόταση που έχει γίνει από την αγορά, όπως ανέφερε ο υφυπουργός, να επιτρέπονται οι εκπτώσεις από το πρώτο Σάββατο του Ιανουαρίου σε ό,τι αφορά στις χειμερινές εκπτώσεις και από το πρώτο Σάββατο Ιουλίου σε ό,τι αφορά στις θερινές και η διάρκειά τους θα προσδιοριστεί μέσα από διάλογο και θα κυμαίνονται μεταξύ 4 και 6 εβδομάδων. Επίσης, θα επιτρέπονται δύο ενδιάμεσα 10ήμερα εκπτώσεων το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.