Πτολεμαϊδα: Αγώνας διαρκείας για να μην περάσουν τα νέα μέτρα!



Κάλεσμα σε αγώνα διαρκείας για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα έστειλαν οι διαδηλωτές και οι ομιλητές στα δύο απεργιακά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί στην Πτολεμαΐδα, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που κήρυξαν για χθες Τρίτη και σήμερα Τετάρτη η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

«Οι νέες απεργιακές κινητοποιήσεις με σκληρή μορφή που έχουν ξεκινήσει, απαιτούν να μην ψηφιστεί το νέο πακέτο μέτρων των 13,5 δις ευρώ, καθώς βυθίζει ακόμα περισσότερο τον κόσμο της εργασίας, τους άνεργους στην ύφεση και την φτώχεια», ανέφερε το μέλος της κεντρικής διοίκησης του Σωματείου Ενέργειας/ΔΕΗ «Σπάρτακος» Παύλος Μουρατίδης, μιλώντας στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας- Εορδαίας στην κεντρική Πλατεία της πόλης. «Απαιτούμε», πρόσθεσε, «από την κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή να κάνει πίσω. Καλούμε τους βουλευτές να μην συμβάλλουν με την ψήφο τους στην περεταίρω φτωχοποίηση του ελληνικού λαού». Δήλωσε ότι το εργατικό κίνημα θα αντισταθεί όσο μπορεί και κάλεσε τους εργαζόμενους, συσπειρωμένοι γύρω από τα συνδικάτα, να δώσουν τη δική τους μάχη «ώστε να αποτρέψουμε όλα αυτά που θέλουν να κάνουν στον κόσμο της εργασίας χωρίς τον κόσμο της εργασίας».

Για κλιμάκωση του αγώνα και των μορφών του αγώνα, απέναντι στα άδικα μέτρα για τους εργαζόμενους, αναφέρθηκε σε δήλωσή του το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Παντελής Καραλευθέρης, καθώς, όπως σημείωσε, «η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι είναι πρωτόγνωρη. Δεν μπορούμε να μείνουμε εδώ, ούτε σε μια 24ωρη απεργία ούτε σε μια 48ωρη», Σημείωσε μάλιστα ότι οι απεργοί της ΔΕΗ είχαν θέσεις χθες τα ξημερώματα εκτός λειτουργίας 5 λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, τρεις εκ των οποίων στο ενεργειακό λεκανοπέδιο (ΑΗΣ Αμυνταίου, μία στον ΑΗΣ Καρδιάς και μία στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου).

«Η 48ωρη απεργία που προκήρυξαν μετά από πολλά χρόνια η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχει προφανώς πολιτικά χαρακτηριστικά», ανέφερε ο πρόεδρος του «Σπάρτακου» Γιώργος Αδαμίδης, επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους δίνουν το δικό τους αγώνα για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα», εκφράζοντας μάλιστα την αισιοδοξία ότι «στο τέλος η εργατική τάξη θα νικήσει».

Ανοιχτή υπονόμευση της 48ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην περιοχή μας από τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, κατήγγειλε στην ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) το στέλεχος του ΠΑΜΕ Πέτρος Ταταρίδης. Τόνισε ότι το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια σ’ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική με μεγαλύτερη ένταση, γιατί «είναι η ταφόπλακα για τα εναπομείναντα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι το ΠΑΜΕ θα βάλει όλες του τις δυνάμεις του για να μην περάσουν τα νέα μέτρα, αλλά και για να εκφραστεί πλατιά αλληλεγγύη σε όσους δυσκολεύονται, σε όσους δεν μπορούν να ταΐσουν τα παιδιά τους, που δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους και στις άμεσες ανάγκες της ζωής. «Θα σταθούμε δίπλα με επιτροπές αλληλεγγύης σε κάθε δουλειά και σε κάθε γειτονιά. Ο αγώνας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, για να καταργηθούν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και οι εφαρμοστικοί νόμοι, για αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Είναι ο μόνος δρόμος που συμφέρει την εργατική τάξη. Είναι ο μόνος δρόμος που μπαίνει απέναντι στο κεφάλαιο και στους συνοδοιπόρους του», κατέληξε ο ομιλητής.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν στη συνέχεια δυναμικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της Πτολεμαΐδας, με κεντρικά σύνθημα «Καμία θυσία για τη πλουτοκρατία – την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία» και «ΓΣΕΕ εργατών όχι των εργοδοτών».

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.