Δωρεάν διάθεση ξυλοκάρβουνου σε αδύναμες οικονομικά οικογένειες από τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού



Στις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού να ενισχυθούν αδύναμες οικονομικά οικογένειες και κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ειδικά μετά και την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης αναφέρθηκε ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος.

Μετά από σχετική επαφή του Δήμου και αντίστοιχη συμφωνία με τις δύο εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο Δήμο, ΛΑΡΚΟ και ΜΕΤΕ Α.Ε. έχει ξεκινήσει η δωρεάν διάθεση ξυλοκάρβουνου από τον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού συνολικής ποσότητας 800 τόνων.

Η διάθεση έως και τριών τόνων ξυλοκάρβουνου σε κάθε οικογένεια γίνεται με εισοδηματικά κριτήρια και αφού έχουν κατατεθεί οι σχετικές αιτήσεις ενώ από την συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα ενισχυθούν περισσότερες από 300 οικογένειες.

Ανάλογη στόχευση είχε η πρωτοβουλία του Δήμου να προχωρήσει από το καλοκαίρι, σε συνεργασία με την δασική υπηρεσία, σε διαδικασίες που έδωσαν τη δυνατότητα σε κατοίκους των ορεινών κοινοτήτων του Δήμου να προμηθευτούν ξύλα για ατομικές ανάγκες.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι σχετικές μελέτες και δόθηκαν οι εγκρίσεις από την δασική υπηρεσία τοποθετήθηκαν συνεργεία που προχώρησαν στην οργανωμένη ξύλευση εκτάσεων και την διάθεση πέντε τόνων ανά οικογένεια.

Εκτός των παραπάνω ενεργειών ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού συμμετέχει στις πρωτοβουλίες-κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται στη Δυτική Μακεδονία σε σχέση με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης ενώ έχει εκδοθεί και σχετικό ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.