Συλλαλητήριο για το πετρέλαιο θέρμανσης στο Βόιο την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου



Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ολοκληρώνει το νέο πακέτο ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου με νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, που θα οδηγήσουν στην ακόμα μεγαλύτερη μείωση του λαϊκού οικογενειακού εισοδήματος, διευρύνοντας τα φαινόμενα φτώχειας και εξαθλίωσης σε συνδυασμό με τα νέα χαράτσια και την ακόμα μεγαλύτερη φοροεπιδρομή που ετοιμάζουν.

Την ίδια στιγμή ετοιμάζεται να προχωρήσει στην περαιτέρω αύξηση του συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και στην εξομοίωση του με εκείνο του πετρελαίου κίνησης. Πρόκειται για ενέργεια η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα μια μεγάλη αύξηση στην τελική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην πλήρη αδυναμία προμήθειάς του και αντιμετώπισης των συνεπειών του ψύχους κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ειδικότερα για την περιοχή μας, που πλήττεται από βαρύ και παρατεταμένο χειμώνα, οι επιπτώσεις για τη λαϊκή οικογένεια, τα μικρομάγαζα, τους αυτοαπασχολούμενους, αλλά και τα σχολεία (αφού οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν χρήματα για να προμηθευτούν πετρέλαιο) θα είναι ακόμα πιο δραματικές.

Είναι ανάγκη να αντιδράσουμε άμεσα. Να κινητοποιηθούν οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός, ώστε να μην περάσει το συγκεκριμένο μέτρο. Για το σκοπό αυτό, οι φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργατών Γούνας Σιάτιστας, του Συλλόγου Γυναικών Σιάτιστας, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και του παραρτήματος Σιάτιστας του Συνδικάτου Οικοδόμων

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 ΣΤΗ 13:00

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

   – Να μην ισχύσει η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης
   – Να καταργηθεί πλήρως ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και ο ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.