Πάνδημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Σιάτιστα

Σιάτιστα, των Νίκου Παπαχρήστου και Νίκου Μαγγίνα

Πάνδημη ήταν η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, το απόγευμα της Πέμπτης. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε ο επιχώριος Μητροπολίτης Παύλος, Ιεράρχης που διακρίνεται για το εκκλησιαστικό του φρόνημα και το  θάρρος της γνώμης του, οι Αρχές του τόπου, Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος και άλλων Εκκλησιών και πλήθος πιστού λαού.

Το «καλωσόρισες» εκ μέρους των Αρχών είπε στον Πατριάρχη η δήμαρχος Βοϊου Παναγιώτα Ορφανίδου. «Ευγνωμονούμε τον Θεό ο Οποίος μας αξιώνει να επισκεπτώμεθα την Σιάτιστα», ήταν τα πρώτα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη ο οποίος αναφέρθηκε στην πλούσια ιστορία και παράδοση του τόπου καθώς και στους ηρωικούς κατοίκους της που «διαφύλαξαν ως κόρην οφθαλμού και με κάθε θυσία εις καιρούς χαλεπούς και δυσχειμέρους την πίστιν των και την ταυτότητα των και διετήρησαν ακμαίον και ηρωικόν το φρόνημά των». Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στον άξιο ποιμενάρχη της Μητροπόλεως, κύριο Παύλο, αλλά δε λησμόνησε να αναφερθεί και στον προκάτοχό του, μακαριστό Αντώνιο, «τον ελεήμονα, φιλάνθρωπον και ασκητικώτατον αρχιερέα, τον καταξιωθέντα εις την συνείδησιν του λαού ως γνήσιον και θεοφιλή ποιμένα και καταλίποντα δικαίως υστεροφημίαν οσίου ανδρός και εργάτου αληθινού των ευαγγελικών εντολών».

Δείτε όλο το ρεπορτάζ του amen.gr εδώ

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.