Περατώνεται επιτέλους το Κλειστό Γυμναστήριο Σερβίων;Την αισιοδοξία ότι αυτή τη φορά η άμεση επανέναρξη των εργασιών περάτωσης του Κλειστού Γυμναστηρίου Σερβίων, θα το καταστήσει από την Άνοιξη του 2013 λειτουργικό και στη διάθεση της νεολαίας, εξέφρασε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων – Βελβεντού, κατά την εισήγηση του θέματος “Έναρξη εργασιών αποπεράτωσης κλειστού γυμναστηρίου Σερβίων και Χορήγηση Παράτασης Προθεσμίας Περάτωσης”, που υπερψηφίστηκε ομόφωνα από όλες τις πτέρυγες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων – Βελβεντού τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου, ένα ιστορικό που παραπέμπει σε ένα σύγχρονο “γεφύρι της Άρτας”, αφού το έργο ξεκίνησε το 1992 με χρονοδιάγραμμα περάτωσής του το 1993! Το 2003 από την τότε Δημοτική Αρχή έγινε τροποποίηση της μελέτης του έργου με αναβάθμισή του σε γυμναστήριο ολυμπιακών προδιαγραφών και ένταξή του στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ 2004, με τον προϋπολογισμό πλέον να διαμορφώνεται περί τα 2.500.000 €. Από την έναρξη των εργασιών μέχρι το Μάρτιο του 2011 που σταμάτησε το έργο λόγω έλλειψης πόρων χρηματοδότησης, δαπανήθηκε το ποσό του 1.500.000 €, με το κόστος του υπόλοιπου των εργασιών να ανέρχεται στο ποσό των 921.000 €. Η αναζήτηση πόρων, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες, έφερε προ ολίγων ημερών ένα πλάνο χρηματοδότησης που φαίνεται υλοποιήσιμο. Η εισήγηση που κατατέθηκε, κατ΄ αρχάς προϋποθέτει -σε συνεργασία με τον εργολάβο- τροποποίηση της μελέτης, με αφαίρεση ή αναστολή κάποιων εργασιών, που θα διαμορφώσει το υπόλοιπο των εργασιών περίπου στο ποσό των 500.000 € αντί των 921.000 €, με τη δέσμευση βέβαια ότι το γυμναστήριο θα καταστεί λειτουργικό. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι σ’ αυτή τη φάση θα ανασταλεί το σκέλος της μελέτης που αφορά τη θέρμανση του κτιρίου και θα γίνει μετατροπή της μελέτης που αφορά την κατασκευή …δημοσιογραφικών θεωρείων καθώς και την εγκατάσταση φωτιστικών ψευδοροφής γιατί δεν προβλέπεται …ψευδοροφή! Για το ποσό αυτό -πάντα κατά το δήμαρχο- των 500.000 € υπάρχει υπόλοιπο διαθέσιμο 100.000 € έτους 2011 του δήμου και ένα κονδύλιο από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης (;) της τάξεως των 200.000 €. Για το υπόλοιπο ποσό περίπου των 200.000 € προτάθηκε και συμφωνήθηκε να εκταμιευτεί από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης 2012, με περιθώριο πληρωμής του εργολάβου (Κ/Π ΒΑΡΚΑΣ-ΛΙΑΚΟΣ) μέχρι το τέλος του 2013.

Στη χρησιμότητα του έργου για τους νέους της περιοχής αναφέρθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μενέλαος Μακρυγιάννης ενώ αντιρρήσεις για τη διάθεση του Τοπικού Πόρου μόνο για τα Σέρβια εξέφρασε ο σύμβουλος Ευθύμιος Δισερής.

Τέλος το λόγο έλαβε εκπρόσωπος της νεολαίας Σερβίων που τόνισε ότι “είναι το μόνο έργο που μπορεί άμεσα να αλλάξει το τοπίο της περιοχής όσον αφορά την καθημερινότητα των νέων”, εκφράζοντας παράλληλα και κάποιες επιφυλάξεις λέγοντας ότι, “επειδή πολλές φορές είπαμε ότι θα ξεκινήσει, αλλά πάντα κάτι συνέβαινε…”.

Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος   

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.