Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΑμεΑ στην Κοζάνη



Μεγάλη συγκέντωση διαμαρτυρίας έκαναν ατόμα με αναπηρία της περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας έξω από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπήρων (ΚΕΠΑ) Κοζάνης, στο υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ.

Οι αρκετές δεκάδες που συγκεντρώθηκαν  διαμαρτύρονται γιατι τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπήρων υπολειτουργούν με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις, έως και 8 μήνες, στην εξέταση,  γεγονός που οδηγεί στην απώλεια της ασφαλιστικής κάλυψης και έτσι πρέπει να πληρώνουν τα φάρμακα από μόνοι τους.

Το πρόβλημα με την επαναξιόλογηση από τα ΚΕΠΑ, αφορά περισσότερα από 70.000 ΑμεΑ, που είναι επί μακρό χρονικό διάστημα στις λίστες αναμονής και των οποίων η σύνταξη και το επίδομα έχει ανασταλεί, μέχρι να γίνει η επανεξέταση από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η σχετική γνωμάτευση.

Τα άτομα με αναπηρία διεκδικούν την επαναχορήγηση της σύνταξης ή του προνοιακού επιδόματος αναπηρίας αναδρομικά, από την ημερομηνία αίτησης για επανεξέταση.

Επίσης, για όσους καταθέτουν από εδώ και στο εξής αίτηση, να οριστεί η αυτόματη ανανέωση της γνωμάτευσης που έχει λήξει, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία επανεξέτασης από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η νέα γνωμάτευση.

Ακόμη, ζητούν την ανανέωση του βιβλιάριου υγείας των ασφαλισμένων για όσο χρόνο βρίσκονται στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ, ενώ επιπλέον η Συνομοσπονδία αιτείται τη θεσμική εκπροσώπησή της στο διοικητικό συμβούλιο του ΙΚΑ.

Οι συγκεντρωνένοι πραγματοποιήσαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Κοζάνης με τελικό προορισμό το δημαρχείο όπου έδωσαν  ψήφισμα διαμαρτυρίας.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΟΥΤΙΔΗΣ
Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.