Επίσκεψη του Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στο ΕΒΕ Κοζάνης



Η πεποίθηση για οφέλη που θα προκύψουν από την αμοιβαία επιχειρηματική προσέγγιση της περιοχής μας με περιοχές αντίστοιχου ενδιαφέροντος του Αζερμπαϊτζάν, εκφράστηκε από τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Π.Ε. Κοζάνης κ. Κων/νο Κυριακίδη και τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα κ. Rahman Mustafayev, κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικής επίσκεψης  που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κοζάνης από τον Πρέσβη, την Πέμπτη 18/10/2012.

Με τον εκλεκτό επισκέπτη που υποδέχθηκε η διοίκηση του επιμελητηρίου ανταλλάχθηκαν απόψεις για προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών και τονίστηκε ιδιαίτερα και από τις δύο πλευρές ότι, παρά την επίδραση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και ύφεσης στις οικονομίες των δύο χωρών, μπορούν να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες και κίνητρα οικονομικής ανάπτυξης σε επιχειρηματικούς τομείς κοινών ενδιαφερόντων.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν και οι δύο πλευρές μετά από την συζήτηση που αναπτύχθηκε με τη συμμετοχή και των μελών της Διοίκησης του ΕΒΕ και η οποία περιστράφηκε γύρω από την ανάγκη να εξετασθούν οι δυνατότητες για αποτελεσματική συνέχεια στην προσπάθεια προώθησης νέων συνεργασιών προς αμοιβαίο όφελος.

Στα πλαίσια αυτά ο Πρέσβης κάλεσε τον Πρόεδρο να επισκεφθεί τη χώρα του, μαζί με τοπικούς επιχειρηματίες που θα ήθελαν να επενδύσουν ή να επεκτείνουν τις εξαγωγές προϊόντων τους στις αγορές της χώρας του.  Ο κ. Κυριακίδης από την πλευρά του επεσήμανε  ότι «το Επιμελητήριο είναι ο Φορέας που ανοίγει νέους δρόμους για την επιχειρηματικότητα, που αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τις ανάγκες της εποχής και των μελών του και συνεπώς κύριο μέλημα της διοίκησης του είναι να πρωτοστατεί σε πρωτοβουλίες που ικανοποιούν τις ανάγκες για εξωστρέφεια  της επιχειρηματικής κοινότητςα που εκπροσωπεί. Ως εκ τούτου εφόσον ζητηθεί από ικανοποιητικό αριθμό επιχειρήσεων- μελών, η πραγματοποίηση επιχειρηματικής αποστολής στο  Αζερμπαϊτζάν θα μπορούσε το νέο χρόνο να ενταχθεί στο πρόγραμμα ενίσχυσης της εξωστρέφειας των μελών του που προωθεί το ΕΒΕ.»

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.