Ενόψει της 28ης Οκτωβρίου 2012 – Άρθρο του Σωτήρη Καλαμίτση



Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης 

Είχα ανέκαθεν την  – ορθή κατ’ εμέ – πεποίθηση ότι οι εορτασμοί ιστορικών επετείων του Έθνους λαμβάνουν χώρα για να διατηρούμε και ενισχύουμε τη μνήμη μας, να μεταλαμπαδεύουμε στην επόμενη γενιά το πνεύμα των αγώνων των προγόνων μας και να τιμάμε  τους ήρωες που..
έχυσαν το αίμα τους ή τις προσωπικότητες που αγωνίστηκαν από διάφορα μετερίζια για να διαβιούμε εν ελευθερία και ευδαιμονία υπό τη σκέπη μίας ανεξάρτητης ευνομούμενης κρατικής οντότητας.

Ποτέ δεν είχα διανοηθεί ότι οι εορτές, οι διαλέξεις, οι εκδηλώσεις εν γένει και οι παρελάσεις πραγματοποιούνται για να τιμηθούν πρόσωπα που κατέχουν σήμερα αξιώματα.

Η φράση των εκφωνητών «τα τιμώμενα πρόσωπα» με αναφορά στους «επισήμους» πάντοτε με εκνεύριζε. Η τραγική, όμως, εμφάνιση του Νάνου Μπεγλίτη και του Καρλομίνιμου στην παρέλαση της 28.10.2011 στη Θεσσαλονίκη με ανάγκασε να προσεγγίσω το θέμα διαφορετικά. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να είχαν την εντύπωση ότι παρέλαση χωρίς την παρουσία τους είναι αδιανόητη, απότιση φόρου τιμής στους προγόνους μας εν τη απουσία τους είναι ανεπίτρεπτη, εξ ου και δεν δίστασαν να διαλύσουν την παρέλαση κατόπιν οδηγιών του μεγάλου ηγέτη των πράσινων προδοτών ΓΑΠ, όταν ο λαός τούς έδειξε τον δρόμο της αποχώρησης.

Τώρα έρχεται η 28η Οκτωβρίου 2012. Ο λαός δείχνει εξοργισμένος, αν και δεν εξέφρασε την οργή του την 17.06.2012. Ούτε καν την 06.05.2012. Ακόμη δε περισσότερο δεν την εξέφρασε στην προχθεσινή δημοσκόπηση. Φημολογείται, παρά ταύτα, ότι θα τροποποιηθούν τα προγράμματα των παρελάσεων, ώστε οι κατέχοντες αξιώματα να εκτεθούν όσο το δυνατόν λιγότερο στη μολυσμένη λαϊκή θέα.

Δεν θα με εκπλήξει τίποτε. Τους έχω ικανούς για το μεγαλύτερο ανοσιούργημα. Πρωθυπουργοί που προσπαθούν να πείσουν τον λαό για την ανάγκη της λήψης οποιουδήποτε δυσμενούς μέτρου, επειδή συγκαλύπτουν όλες τις ρεμούλες εξ αιτίας των οποίων πρέπει να λάβουν το δυσμενές μέτρο, που παραβιάζουν τη συνταγματική επιταγή της ισότητος των Ελλήνων και επιδαψιλεύουν ακαταπαύστως δωράκια στους μεγαλοκαρχαρίες, που είναι ανίκανοι να σχεδιάσουν και εφαρμόσουν ένα σοβαρό οικονομικό πρόγραμμα, που δεν έχουν όραμα,  δεν είναι σε θέση να εμπνεύσουν έναν ένδοξο λαό, την αξιοπρέπεια του οποίου έχουν ισοπεδώσει με τις γονυκλισίες και επικύψεις ενώπιον των εκβιαστών/χορηγών τους.

Πρωθυπουργοί που προσκαλούν για επίσημη επίσκεψη στη χώρα τούς ηγέτες μεγάλων ξένων χωρών προκειμένου να αντλήσουν αίγλη και να μας πείσουν ότι είναι καλοί καπετάνιοι, εξ ου και οι ξένοι τους εμπιστεύονται, που ικετεύουν για μια καλή κουβέντα από το στόμα αμφιλεγόμενων προσωπικοτήτων προς εσωτερική χρήση είναι απλώς καραγκιόζηδες. Θυμηθείτε τον ανεκδιήγητο Σημίτη που εκλιπαρούσε στο όρθιο με εκείνο το χαζοβιόλικο μισοκακόμοιρο ύφος τον Μπλαιρ να κάνει μια κίνηση καλής θελήσεως  για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα ενόψει των ελληνικών εκλογών του 2004. Ας φαντασθούμε προς στιγμήν τον Μπλαίρ να του κάνει τη χάρη και τον Σημίτη στην προεκλογική εκστρατεία τού 2004 να μας βομβαρδίζει με το σύνθημα «Εμείς φέραμε τα γλυπτά στη γη των προγόνων μας» ή κάτι τέτοιο [ΣΗΜ: αν είχε φέρει τα γλυπτά, ασφαλώς και δεν θα παρέδιδε το κόμμα/δαχτυλίδι στον ΓΑΠ].

Είναι εν ολίγοις όλοι τους για κλωτσιές. Ας προφασισθούν, λοιπόν, ότι έχουν γρίπη την 28.10.2012 και ας μην εμφανισθούν στις εξέδρες των επισήμων. Ας πάνε για εγχείρηση καταρράκτη, σκωληκοειδίτιδος, αμυγδαλών, για εξέταση κοπράνων τέλος πάντων. Ας αφήσουν τους αξιωματικούς να αποτίσουν φόρο τιμής στους προγόνους μας μαζί με τη νεολαία και τον στρατό που θα παρελάσουν. Άλλωστε, στη συντριπτική πλειονότητά τους, όλοι αυτοί που κατέχουν υψηλά αξιώματα δεν έχουν καν υπηρετήσει τη στρατιωτική τους θητεία. Το πολύ-πολύ να είναι τριμηνίτες, όπως ο σημερινός πρωθυπουργός και μάλιστα πιλάφι.

Ας μη λησμονούμε και μια άλλη καταισχύνη που δεν ξεπλένεται με τίποτε: κάποτε ο στρατός παρήλαυνε προ του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Αθανάσιου-Απόστολου [καθ’ υπόκοσμον «Άκη»] Τσοχατζόπουλου.

Δεν αξίζουμε άλλη ξεφτίλα. Αρκετά μας έχουν γελοιοποιήσει τόσα χρόνια. Δεν πάει άλλο.

Σωτήριος Καλαμίτσης

Υ.Γ. Μερικοί ανεγκέφαλοι θυμήθηκαν πάλι την περίοδο 1947-1949. Οι μεν για να κάνουν λόγο για συμμοριτοπόλεμο, οι δε για εμφύλιο. Οι μεν για παιδομάζωμα, οι δε για «παιδοφύλαγμα» [ομολογώ ότι τον τελευταίο όρο δεν τον είχα ξανακούσει στη ζωή μου]. Τί σκατά έχουν μέσα στο κεφάλι τους; Δεν καταλαβαίνουν ότι όσοι γεννήθηκαν μετά το 1980 τους ακούνε με περισσή απορία; Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν είναι δυνατόν σήμερα να χωριζόμαστε σε αριστερούς και δεξιούς, όταν αντιμετωπίζουμε τον χειρότερο εχθρό όλων των εποχών; Ας διαβάσουν τουλάχιστον το βιβλίο «Γιατί δεν αυτοκτόνησες;» του γιατρού Βλάση Γωγούση, μπας και γίνει κάποιο κλικ ενόψει της 28.10.2012!!!

taxalia.blogspot.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.