Απίστευτο: Καθηγητής απείλησε αλλοδαπούς μαθητές ότι θα φέρει τη Χρυσή Αυγή να τους δείρει!

Ένα απίστευτο περιστατικό, που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, σημειώθηκε πριν μερικές ημέρες στο 46ο Γυμνάσιο Νεάπολης Εξαρχείων.

Ένας καθηγητής φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, να απείλησε για άγνωστο λόγο τους αλλοδαπούς μαθητές της Α΄ Γυμνασίου ότι θα φέρει την Χρυσή Αυγή για να τα χτυπήσει!

Αμέσως, οι έλληνες μαθητές αντέδρασαν έντονα, υπερασπίζοντας τους αλλοδαπούς συμμαθητές τους.

Επιπλέον σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο καθηγηγής απέβαλε από την τάξη τους Έλληνες μαθητές που υπερασπίστηκαν τα παιδιά που προέρχονται από άλλες χώρες.

Σε δηλώσεις της στο star, η διευθύντρια του σχολείου κυρία Βάντα Τσέλιου η οποία δεν διέψευσε το περιστατικό σημείωσε: «Κάποιο περιστατικό έχει συμβεί αλλά το σημαντικό σε ένα χώρο είναι η γενική κουλτούρα που υπάρχει και όχι αν μια μέρα στραβώσαμε.»

Και πρόσθεσε: «Είναι πράγματα που όπως ξέρετε γίνονται. Δεν υπάρχει κανένας χώρος που να είναι απαλλαγμένος από αυτές τις απόψεις. Εμείς εδώ πέρα είμαστε 500 νοματαίοι συνεπώς είναι φυσικό να υπάρχει και αυτή η άποψη. Όμως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ποια είναι η πολιτική του σχολείου. Δεν μπορώ να σας πω κιόλας ότι εδώ είναι ο παράδεισος».

Η κυρία Τσέλιου ξεκαθάρισε, ταυτόχρονα, ότι «η πολιτική του σχολείου μας δεν είναι ρατσιστική αλλά διακριτά αντίθετη από αυτή. Η κουλτούρα μας δεν έχει καμία σχέση με διακρίσεις. Εμείς εδώ και δέκα χρόνια έχουμε στο σχολείο μας πάντοτε προγράμματα για την ενίσχυση των αλλοδαπών μαθητών. Επίσης εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε τμήματα ένταξης δηλαδή ειδικής αγωγής. Εγώ λέω πως αυτή είναι η κουλτούρα τώρα αν μέσα σε αυτό υπάρξει ένα περιστατικό, το σχολείο έχει τα αντισώματα  του για να το αντιμετωπίσει με εσωτερικές διαδικασίες».

Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, Ιωάννη Κουμέντου, διετάχθη διεξαγωγή Προκαταρκτικής Εξέτασης, για το συμβάν στο 46ο Γυμνάσιο Αθηνών.

newpost.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.