Ομαλοποιείται το πρόβλημα με τα δρομολόγια των μαθητών από τα Καμβούνια για τα ΣέρβιαΕπανήλθε, σύμφωνα με επίσημες διαβεβαιώσεις υπευθύνων του ΚΤΕΛ, στην μέχρι πρότινος διαδρομή μέσω Τριγωνικού, το δρομολόγιο που εξυπηρετεί τους μαθητές του λυκείου από Ελάτη-Τρανόβαλτο-Μικρόβαλτο και που για λίγες μέρες γινόταν μέσω Ρυμνίου-Γουλών-Αυλών, γεγονός που δημιούργησε αναστάτωση και πρόσθετη ταλαιπωρία στο ήδη επιβαρυμένο πρόγραμμα μετάβασης τους στα Σέρβια.

Επιπλέον γονείς των μαθητών της περιοχής απαιτούν το μαθητικό δρομολόγιο να εξυπηρετεί αποκλειστικά τους μαθητές και όχι με άλλους επιβάτες όπως γίνεται σήμερα και που σε ορισμένες περιπτώσεις εξαναγκάζει τους μαθητές να ταξιδεύουν όρθιοι.

Κι όλα αυτά εν αναμονή της επαναφοράς του κανονικού δρομολογίου μέσω Προσηλίου, που μετά και την άρση των εμποδίων -ασφαλιστικά μέτρα-, αναμένονταν ότι θα γινόταν έγκαιρα με την αποκατάσταση του δρόμου. Είναι γνωστό ότι τη δαπάνη κατασκευής του παρακαμπτήριου δρόμου την έχει αναλάβει η ΜΕΤΕ ΑΕ, που δραστηριοποιείται στην περιοχή με την εξόρυξη λιγνίτη και ήδη έχει προχωρήσει σε κάποια έργα υποδομής με σχετική πάντως καθυστέρηση που -σύμφωνα με πληροφορίες- οφείλεται σε μικρή τροποποίηση της μελέτης και γραφειοκρατικές διαδικασίες των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Έτσι αναμένεται -εκτός απροόπτου και καιρού επιτρέποντος- μέχρι τέλους του τρέχοντα μήνα να ολοκληρωθεί η κατασκευή του παρακαμπτήριου δρόμου των 1050 m, που κρατούσε κλειστή τη διέλευση των οχημάτων για τα Σέρβια μέσω Προσηλίου για 28 (!) μήνες, ώστε να ομαλοποιηθούν τα δρομολόγια και να περιοριστεί η ταλαιπωρία των μαθητών -και όχι μόνο-.  

Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.