Χρυσή Αυγή: Η Π.Ο. Δυτικής Μακεδονίας τίμησε την μνήμη του Ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά



Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012, παρουσία πολυμελούς αντιπροσωπείας μελών της Χρυσής Αυγής από όλες της Τ.Ο. της Δυτικής Μακεδονίας, έγινε η ετήσια εκδήλωση μνήμης και απόδοσης τιμών στον Ήρωα Μακεδονομάχο Παύλο Μελά, στο χωριό Μελάς (πρώην Στάτιστα) της Καστοριάς.

Νωρίς το πρωί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο για τον Παύλο Μελά, στη συνέχεια ακολούθησε η λιτή τελετή με την κατάθεση στεφάνων από την Στρατιωτική και Πολιτειακή ηγεσία της Π.Ε. Καστοριάς, καθώς και άλλους φορείς και συλλόγους, όπου ο υπεύθυνος της Π.Ο. Δυτικής Μακεδονίας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Τούφας Στέλιος κατέθεσε στο μνημείο του Ήρωα Παύλου Μελά στεφάνι από τη Χρυσή Αυγή εις ένδειξη τιμής, καταχειροκροτούμενος από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η πρωτοβουλία του τοπικού παραρτήματος του Συ.Ριζ.Α. να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Ήρωα Παύλου Μελά, ο συγκεντρωμένος κόσμος σχολίασε αρνητικά την κίνηση αυτή και ουδείς χειροκρότησε τον εκπρόσωπο τους. Οι “πολιτικοί” απόγονοι των ΕΑΜοΒούλγαρων οι οποίοι υποστηρίζουν ακόμη τις θέσεις των Σκοπιανών για την ονομασία της ΠΓΔΜ είναι αν μη τι άλλο προκλητικό να “τιμούν” τον Έλληνα Μακεδονομάχο Παύλο Μελά εκτός αν κάποια από τις συνιστώσες του πολιτικού αυτού μορφώματος έχει αλλάξει ιδεολογία… οψόμεθα.

Ακολούθησε η καθιερωμένη επίσκεψη στο σπίτι όπου σκοτώθηκε ο Παύλος Μελάς από τους Τούρκους κατόπιν προδοσίας από τους Βούλγαρους κομιτατζήδες.

Αργότερα το απόγευμα, μέσα στην πόλη της Καστοριάς, στο μνημείο του Παύλου Μελά δίπλα από το παρεκκλήσι των Ταξιαρχών (όπου είναι ενταφιασμένο το σώμα του Παύλου Μελά) η Τ.Ο. Καστοριάς κατέθεσε στεφάνι, παρουσία του βουλευτή του κινήματος μας κου. Ματθαιόπουλου Αρτέμη, αντιπροσωπειών από τις Τοπικές Οργανώσεις της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και πλήθος κόσμου, μελών και φίλων της Χρυσής Αυγής.

Ακολούθησε πορεία προς το κέντρο της πόλης της Καστοριάς, όπου οι συναγωνιστές καταχειροκροτήθηκαν από το σύνολο των πολιτών της πόλης μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.