Αλλαγή φρουράς στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας; Νέοι μνηστήρες για την προεδρία…



Στις 10 Νοεμβρίου οι εκλογές, κάλπες σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα και Γρεβενά

Αλλαγή φρουράς στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας;

Σε εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης προχωρά η Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας, με το ενδιαφέρον να κορυφώνεται, καθώς διαφαίνεται μία νέα «κίνηση», η οποία θα διεκδικήσει την προεδρία. Την ίδια στιγμή ο Παναγιώτης Αποστολίδης, ο οποίος είναι πρόεδρος από την ίδρυση της Τράπεζας, ενδιαφέρεται να παραμείνει στο τιμόνι του συνεταιριστικού χρηματοπιστωτικού φορέα, αλλά βεβαίως περιμένει να δει τις υποψηφιότητες που θα κατατεθούν.

Ενόψει των εκλογών που ορίστηκαν να διεξαχθούν στις 10 Νοεμβρίου 2012, μία ομάδα επαγγελματοβιοτεχνών, η οποία απετέλεσε τον κορμό του συνδυασμού του Κώστα Κυριακίδη και τελικώς κέρδισε τις εκλογές του ΕΒΕ, ενδιαφέρεται για τη νέα 9μελή διοίκηση και την προεδρία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας. Είναι η ίδια ομάδα που συμμετείχε και στις εκλογές του Εκθεσιακού Κέντρου, όπου ως γνωστόν η προεδρία άλλαξε χέρια και ο Π. Αποστολίδης παρέδωσε στον Γιώργο Ευρενιάδη. Η απερχόμενη ηγετική ομάδα της Συνεταιριστικής επίσης ετοιμάζεται για τις εκλογές με εντατικούς ρυθμούς. Το βέβαιο είναι ότι άπαντες παρακολουθούν τις εξελίξεις και τις διαθέσεις για υποψηφιότητες. Όλα θα κριθούν στις 16 τρέχοντος, ημερομηνία που λήγουν οι υποψηφιότητες, οπότε οι μνηστήρες της προεδρίας θα λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις, αναλόγως με τα πρόσωπα των υποψηφίων και των συσχετισμών που θα διαμορφωθούν.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Για τη διευκόλυνση του εκλογικού σώματος θα στηθούν κάλπες στην Κοζάνη, στην Πτολεμαΐδα, στα Γρεβενά και στη Φλώρινα. Ειδικότερα, οι εκλογείς της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης – πλην Εορδαίας – θα ψηφίσουν στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα. Τα μέλη της Συνεταιριστικής από τον Καλλικρατικό δήμο Εορδαίας θα ψηφίσουν στο ξενοδοχείο «Παντελίδης» στην Πτολεμαΐδα, ενώ τα μέλη της Τράπεζας από τους νομούς Γρεβενών και Φλώρινας, θα ψηφίσουν αντιστοίχως στα Επιμελητήρια Γρεβενών και Φλώρινας.

Σύμφωνα με την προκήρυξη των εκλογών της απερχόμενης διοίκησης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας, δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη τα οποία έχουν εγκριθεί από την Γενική Συνέλευση της 25/6/2012.

Όσοι από τα μέλη της Τράπεζας επιθυμούν να θέσουν υποψη­φιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο, θα πρέπει οκτώ ημέρες πριν από την ορισθείσα για την σύγκλιση της Έκτακτης Γενικής Συ­νέλευσης ημέρα, δηλαδή μέχρι τις 16/10/2012 ημέρα Τετάρ­τη και έως τις 2 το μεσημέρι να καταθέσουν γραπτή αίτη­ση στη Διοίκηση της Τράπεζας, στο κεντρικό κατάστημα Κοζάνης (Τσόντζα 3) και να καταβάλλουν το ισόποσο παράβολο, το ύψος του οποίου με την υπ’ αριθμό 334/9.10.2012 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ορίστηκε στο ποσό των 140 ευρώ.

Δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι όσοι: έχουν δάνεια ή τμή­μα των δανείων σε καθυστέρηση άνω του έτους, όσοι έχουν δικα­στική εμπλοκή με τον Συνεταιρισμό για καθυστερημένες οφει­λές ή παρεχόμενες εγγυήσεις, εκτός κι αν έχουν εξοφλήσει το σύνολο της οφειλής τους προς τον Συνεταιρισμό μέχρι την ημέρα δημο­σίευσης της προκήρυξης των εκλογών στον Τύπο.

Να σημειωθεί ότι μετά από απόφαση του δ.σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας στις 9/10/2012, ορίστηκε η έκτακτη γενική συνέλευση για την εκλογή εφορευτικών επιτροπών που θα διενεργήσουν τις εκλογές. Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24/10/2012, ώρα 4 μ.μ., στο Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων. Θέματα ημερήσιας διάταξης είναι:

-Έγκριση εγγραφής και διαγραφής μελών μέχρι την ημερο­μηνία σύγκλισης της Γενικής Συνέλευσης.
-Διάφορα θέματα- Ανακοινώσεις
-Ορισμός Εφορευτικής Επιτροπής για τις εκλογές για ανά­δειξη νέου Δ.Σ.
-Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Εάν δεν υπάρξει απαρτία, τότε η επόμενη έκτακτη γενική συνέλευση θα γίνει στις 31/10/2012, στον ίδιο χώρο και ώρα, με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης. Αν πάλι δεν υπάρξει απαρτία, τότε η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 7/11/2012, στον ίδιο χώρο και ώρα, με τα προαναφερόμενα θέματα ημερήσιας διάταξης.

Η επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας κατά την προσέλευση στη Γενική Συνέλευση και για να ψηφίσει το κάθε μέλος, είναι απαραίτητη. Τέλος να σημειωθεί ότι επειδή θα στηθούν τέσσερις κάλπες σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά και Φλώρινα, θα εκλεγούν ισάριθμες εφορευτικές επιτροπές που θα πραγματοποιήσουν τις εκλογές στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.