Συνεχίζεται η αναστολή λειτουργίας των Υπηρεσιών του ΤΕΕ/Τμήματος Δυτικής ΜακεδονίαςΗ αναστολή της λειτουργίας όλων των Υπηρεσιών Εξυπηρέτησής του, συνεχίζεται από τις 8 μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου  2012 το  ΤΕΕ/ΤΔΜ, στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης που εξήγγειλε το κεντρικό ΤΕΕ. Η αποχή των μελών του Τμήματος από εκπροσωπήσεις σε Επιτροπές και Συμβούλια, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Για τους Διπλωματούχους Μηχανικούς, η αντίσταση στα μέτρα ισοπέδωσης των εργαζομένων, της συστημικής ύφεσης, της πολιτικής στοχοποίησης των Μηχανικών, της αδιέξοδης πολιτικής του μνημονίου, της επίκλησης των διαρθρωτικών αλλαγών, της ανέχειας και της ανεργίας, αποτελεί μονόδρομο.

Το κάλεσμα σε αυτό τον αγώνα συνιστά για το ΤΕΕ ελάχιστη υποχρέωση και η συνεργασία με όλους τους Συλλόγους και τις ενώσεις των Τεχνικών αναγκαία προϋπόθεση. Σε αυτόν τον αγώνα είναι αναγκαία η μαζική συμμετοχή όλων, η ενεργοποίηση όλων των Μηχανικών, σε όλο το εύρος της δραστηριοποίησής τους. Απαιτείται οικοδόμηση συμμαχιών και κοινή δράση τόσο με τους υπόλοιπους επιστημονικούς φορείς και υγιείς παραγωγικούς κλάδους, όσο και με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.  

Οι δυναμικές και πολύμορφες κινητοποιήσεις των Διπλωματούχων Μηχανικών, που έχει αποφασίσει η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ, προβλέπουν:

Την αναστολή όλων των Υπηρεσιών Εξυπηρέτησης του ΤΕΕ και των Υπηρεσιών  της Τράπεζας Πληροφοριών από τη Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012 έως και 18 Οκτωβρίου 2012, και επανεξέταση του χρόνου αναστολής.

Την αποχή όλων των εκπροσώπων και των Μελών του ΤΕΕ (Διπλ. Μηχανικοί Δημοσίου, Εργολήπτες, Μελετητές, Μισθωτοί, Ελ. Επαγγελματίες) από όλες τις Επιτροπές, Συμβούλια, Εκπροσωπήσεις της Χώρας από τη Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012 έως και 18 Οκτωβρίου 2012 και επανεξέταση του χρόνου αποχής.

Τη θεσμική ενημέρωση από το ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής και παράλληλα, σε διαφορετικό χρόνο, πρόσκληση σε όλους τους Βουλευτές Μηχανικούς για πλήρη ενημέρωση της κατάστασης του Ταμείου και των τεράστιων προβλημάτων του Κλάδου γενικότερα συνεπώς και της ευθύνης που τους αναλογεί.

Τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας με τους επιστημονικούς Φορείς του ΕΤΑΑ.

Τη συμμετοχή στη γενική απεργία στις 18 Οκτωβρίου 2012, ημέρα διεξαγωγής της Συνόδου Κορυφής και συμμετοχή σε όλες τις απεργίες και τις πρωτοβουλίες διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Την εντολή στους Εκπροσώπους του ΤΕΕ και στα Μέλη του ΤΕΕ στο ΕΤΑΑ και στον Κλάδο Μηχανικών και ΕΔΕ του ΕΤΑΑ για:
προσφυγή του ΕΤΑΑ και των Τομέων, σε σχέση με την κλοπή των αποθεματικών μας

Τις απαραίτητες ενέργειες για τη διατήρηση του Κλάδου Υγείας στο ΕΤΑΑ και τις απαραίτητες ενέργειες αποτροπής οποιασδήποτε διαδικασίας υλοποίησης της ένταξης του Κλάδου Υγείας στον ΕΟΠΥΥ

Την αξιοποίηση των αποθεματικών του ΕΤΑΑ/ Κλάδου Μηχανικών και ΕΔΕ για τη διάσωση τους από την κλοπή της Τράπεζας της Ελλάδος

Τη νομική διεκδίκηση των οφειλών από το Δημόσιο, που ανέρχονται σε 600εκ. €.

Τη διεκδίκηση αναπλήρωσης των απωλειών του ΕΤΑΑ και των ασφαλιστικών Φορέων και την μετέπειτα ανακεφαλοποίηση των Τραπεζών.

Την εξέταση της θεσμοθέτησης αναλογικής εισφοράς σε μεγάλους κύκλους εργασιών, για την ίδρυση λογαριασμού αλληλεγγύης στο ΤΕΕ.

Την ανάπτυξη μηχανισμού καταγραφής της επαγγελματικής κατάστασης των Μηχανικών.

Το αναλυτικό πλαίσιο διεκδικήσεων περιλαμβάνει:

Τη μείωση των παγίων ασφαλιστικών εισφορών και την αύξηση των αναλογικών ασφαλιτικών εισφορών.

Την ύπαρξη ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για όλους.

Την αυτοδιαχείριση του ΕΤΑΑ, των Κλάδων του, των αποθεματικών του, την παραμονή της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης στο ΕΤΑΑ και την ανατροπή του Ν. 2469/1997 που υποχρεώνει τα ασφαλιστικά Ταμεία να καταθέτουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Την άμεση ενεργοποίηση του Κλάδου Προνοιακών Παροχών και την κάλυψη της ανεργίας την οποία επιδοτούμε.

Την αναπλήρωση των περίπου 3 δις. € που απώλεσε το Ταμείο από την αναδιάρθρωση των Ομολόγων και τις παράνομες αλχημείες που συνεχίζει η Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και την καταβολή της οφειλής του Κράτους, από την τριμερή χρηματοδότηση του Ν. 2084/1992, προς το Ταμείο μας, ύψους πλέον των 1000 εκ. €.

Την ακύρωση των ανάλγητων διατάξεων κατάργησης του εργασιακού πλαισίου και της οριζόντιας άδικης και συνεχούς φορολόγησης.

Τη μη κατάργηση του αφορολόγητου και τη ματαίωση του άδικου ενιαίου φορολογικού ποσοστού 35% για όλα τα εισοδήματα από το πρώτο ευρώ.

Την ύπαρξη ενός ιεραρχημένου αναπτυξιακού σχεδίου για την άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ και την αύξηση του ΠΔΕ και με επαρκείς Δημόσιες Υπηρεσίες.

Το σταμάτημα της απαξίωσης των ελλήνων επιστημόνων, ιδίως των νέων με τις συνεχείς μειώσεις μισθών και τα άδικα και οριζόντια χαράτσια και την
Ανατροπή της επιχειρούμενης  πολιτικής διάλυσης των φορέων των ελλήνων επιστημόνων και προάσπιση του απολύτως κατοχυρωμένου θεσμικού, παρεμβατικού ρόλου τους, ως επίσημων επιστημονικών συμβούλων της ελληνικής πολιτείας.

Δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με εξαθλιωμένους Μηχανικούς και Επιστήμονες, με ταπεινωμένη τη Χώρα, με την ανάπτυξη ξεχασμένη, με τη δημοκρατία παραδομένη. Πρέπει να σταματήσει η αδιέξοδη πολιτική της ύφεσης, της κοινωνικής αθλιότητας, της προσβολής των θεσμών και του Συντάγματος.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου και στις επερχόμενες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το ΤΕΕ / Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας και στις οποίες εντάσσεται η παντεχνική συγκέντρωση των κλαδικών και επαγγελματικών συλλόγων για τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 11:30, στα Γραφεία του ΤΕΕ/ΤΔΜ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΗΜΕΡΑ,
ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΜΑΣ,
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ,
ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ.

Για τη Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.
Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Κακάλης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.