Σχετικά με το Ειδικό Γυμνάσιο Κοζάνης και τις αντιδράσεις του Συλλόγου Γονέων



kozani topos na zeis neo banner2012Είναι κοινά αποδεκτό ότι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου, δημοκρατικού, ευρωπαϊκού κράτους είναι η ευαισθησία και η μέριμνα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες!

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει τόσο στη χώρα, όσο και στο Δήμο μας μικρά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Παρ´ όλα αυτά, πέρσι και μετά από πολύ κόπο και αλλεπάλληλες ενέργειες από γονείς και φορείς δημιουργήθηκε στην πόλη μας το πρώτο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο, με 15 μαθητές, που φιλοξενούνταν στο κτίριο του 6ου Γυμνασίου.

Φέτος όμως, το ειδικό Γυμνάσιο αποφασίστηκε να μετακομίσει (παρά την αντίθετη γνώμη των γονιών και των μαθητών) σε άλλο κτίριο στην Ποντοκώμη!

Αυτή η απόφαση δημιούργησε στους γονείς και τους μαθητές του ειδικού σχολείου την εντύπωση ότι είναι ανεπιθύμητοι και ως εκ τούτου “εξορίζονται” εκτός της πόλης!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το εν λόγο Γυμνάσιο τελικά δεν

ξεκίνησε την λειτουργία του (όπως όλα τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου) την περασμένη Τρίτη, καθώς δεν ανακοινώθηκαν ακόμη οι θέσεις των αναπληρωτών καθηγητών που θα το επανδρώσουν!

Ως Κίνηση θεωρούμε ότι όλοι οι μαθητές, ανεξαρτήτου των όποιων ιδιαιτεροτήτων τους πρέπει να χαίρουν των ίδιων δικαιωμάτων!

Ως εκ τούτου ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς να δείξουν αυξημένη ευαισθησία για το θέμα που προκύπτει, να έρθουν σε άμεση συμφωνία με τους γονείς των μαθητών σχετικά με τον χώρο λειτουργίας και να επιταχύνουν τις διαδικασίες διορισμού καθηγητών στο Γυμνάσιο!

Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη – Τόπος να ζεις»

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.