Αντιδράσεις για το λουκέτο των Δ.Ο.Υ. Πτολεμαίδας και Νεάποληςdoy ptolemaidas457645765Λουκέτο βάζει το υπουργείο Οικονομικών σε 49 εφορίες σε όλη τη χώρα και παράλληλα μεταφέρει τις αρμοδιότητες τους σε άλλες ΔΟΥ από την 1η Οκτωβρίου. Σε αυτές που κλείνουν συμπεριλαμβάνονται οι ΔΟΥ Πτολεμαίδας και Νεάπολης, με τις αρμοδιότητες τους να περνούν στην ΔΟΥ Κοζάνης.

Αμεση ήταν η αντίδραση των εργαζομένων στις ΔΟΥ που υποστηρίζουν πως η απόφαση για συγχώνευση των εφοριών «αγνοεί τις πραγματικές υπηρεσιακές ανάγκες, τα πληθυσμιακά και φοροδοτικά κριτήρια κάθε περιοχής»

Δήμος Βοίου:Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΟΥ Νεάπολης

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπουργείου Οικονομικών μας υποχρεώνουν για ακόμα μία φορά να εκδηλώσουμε τη δυσαρέσκειά μας σε ότι έχει να κάνει με τη συνέχιση αφαίμαξης υπηρεσιών από την περιοχή.

Αυτή τη φορά σειρά παίρνει η ΔΟΥ Νεάπολης, η οποία σύμφωνα με τις αποφάσεις θα συγχωνευτεί σε αυτή της Κοζάνης, αφήνοντας έτσι το Βόιο χωρίς υπηρεσία εξυπηρέτησης φορολογικών θεμάτων.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας και

την παρουσίαση συγκεκριμένων στοιχείων στους αρμοδίους για τη λειτουργία της ΔΟΥ, το Υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια να εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις των δανειστών μας αποφάσισε οριζόντιες και τυφλές περικοπές και σε επίπεδο υπηρεσιών.

Θα είμαστε ως δημοτική αρχή δίπλα στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΟΥ προκειμένου να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα πως δε θα δεχτούμε την περαιτέρω υποβάθμιση του Βοΐου, που εδώ και δύο περίπου χρόνια βάλλεται συνεχώς από το κεντρικό κράτος.    

Δήμος Βοΐου

ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας: Να δώσουμε ένα τέλος στην άδικη και καταχρηστική μεταφορά της ΔΟΥ Πτολεμαίδας

Η απάντηση πριν λίγες ημέρες του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα, στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ Ε. Ουζουνίδου για την επανεξέταση της μεταφοράς ΔΟΥ Πτολεμαΐδας απεδείχθη τακτικός ελιγμός.

Η ¨επανεξέταση¨ ολοκληρώθηκε στην χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ που είχε σαν θέμα της την οριστική κατεδάφιση της κοινωνίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η βιασύνη στο να αποδώσουν έργο στους υπαλλήλους της Τρόικα και τους πολιτικούς τους εργοδότες στην Ευρώπη, τους οδήγησε σε μία πρόχειρη και εξοργιστική πολιτική απόφαση για την συγχώνευση μεταφορά δεκάδων ΔΟΥ της χώρας.

Η πολιτική των μνημονίων είχε εξαρχής στο στόχαστρο την απαξίωση αποδοτικών οργανισμών και υπηρεσιών μέσω της αποστελέχωσης και αποδιοργάνωσής τους. Ξεκίνησε με το κλείσιμο κομβικών υπηρεσιών, την μείωση του μισθού των υπαλλήλων τους με στόχο τις βίαιες απολύσεις και τις υποχρεωτικές συνταξιοδοτήσεις.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η διάλυση των ελεγκτικών και εισπρακτικών μηχανισμών διαμορφώνει το κατάλληλο φορολογικό περιβάλλον για την καταλήστευση και την εξόντωση των φορολογούμενων πολιτών, την εξυπηρέτηση της ασυδοσίας των μεγάλων φοροφυγάδων και την εκχώρηση υπηρεσιών αιχμής των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών σε Ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Τα πάντα στον βωμό του κέρδους και του μεγάλου κεφαλαίου, όπου θυσιάζεται το κοινωνικό κράτος και εξοντώνεται η κοινωνία.   

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Η τοπική κοινωνία έχει φθάσει στα όριά της…

Θα αντιδράσει απέναντι στην επιχειρούμενη αποδόμησή της και τον οικονομικό μαρασμό, απέναντι σε αυτούς που προσπάθησαν να καταστρατηγήσουν κάθε αναπτυξιακή προοπτική για τον τόπο μας επιβάλλοντας ¨αναπτυξιακά¨ μοντέλα που στηρίζονται στην μνημονιακή πολιτική. Τονίσαμε από την πρώτη στιγμή ¨πως ενώ έχουμε ένα πλήρες τοπικό οικονομικό σύστημα με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, αυτό βάλλεται στην καρδιά του με στόχο την κατάρρευση του¨.

Οι πολίτες της Εορδαίας δεν θα επιτρέψουν σε αυτήν την πολιτική να βάλει την σφραγίδα της στα ερείπια μιας ζωντανής οικονομικά περιοχής που βρέθηκε στο στόχαστρο των συγχωνεύσεων και της μεταφοράς στρατηγικής σημασίας υπηρεσιών της περιοχής μας που συμβάλουν στην οικονομική της ανάπτυξη. Κάθε προσπάθεια για τον αφανισμό της περιοχής θα μας βρίσκει αντιμέτωπους, όπως και όλη την κοινωνία που έχει πληρώσει ακριβά το κόστος αυτής της ¨ανάπτυξης¨

Η ΔΟΥ Πτολεμαΐδας ( ΔΟΥ Α´ ΤΑΞΗΣ) είναι σε όγκο συναλλαγών και αριθμό φορολογουμένων και επιχειρήσεων (45.000), δεύτερη σε όλη την περιφέρεια, με τεράστια διαφορά από την τρίτη και τέταρτη μαζί. Μόνο εάν επιλεγόταν να υπάρχει μια ΔΟΥ σε όλη την Περιφέρεια θα είχε νόημα τούτο κι όχι να επιλέγεται καταχρηστικά από τις πρώτες. Επίσης ότι ο λόγος προσωπικού –όγκου συναλλασσόμενων είναι με διαφορά ο καλύτερος από όλες τις ΔΟΥ της Περιφέρειας.

Υπογραμμίζουμε για ακόμη μία φορά την αντίθεσή μας στον τρόπο που συγκροτείται η λεγόμενη ¨αναπτυξιακή¨ μνημονιακή πολιτική με τις εξόφθαλμες παρεμβάσεις που δεν υπακούουν σε κανένα κανόνα οικονομίας κλίμακας, εξοικονόμησης πόρων, βελτίωσης της παραγωγικότητας ή εξυπηρέτησης του πολίτη και της τοπικής οικονομίας.

Η δική μας πολιτική πρόταση έχει στην πρώτη θέση τον άνθρωπο, την οικονομική και κοινωνική συνοχή και ένα μοντέλο ανάπτυξης που σχεδιάζεται με βάση τις ανάγκες κοινωνίας και όχι με βάση τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Εφημερίδα Χρόνος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.