Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη – Τόπος να ζεις»: Γείτονες με την χρυσή αυγή;



kozani topos na zeis neo banner2012Βασική αρχή της σκέψης και δράσης της Κίνησής μας αποτελεί η ανεκτικότητα και η αρμονική συνύπαρξη με τη διαφορετικότητα!

Αυτή η πεποίθησή μας επιβεβαιώνεται στην πράξη, τόσο στην εσωτερική μας λειτουργία,

όσο και στις σχέσεις μας με κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς!

Στην περίπτωση της εγκατάσταση γραφείων της εθνικιστικής οργάνωσης στην πλατεία Γιολδάση η στάση μας είναι διαφορετική!
Όχι μόνο γιατί διαφωνούμε πολιτικά και ηθικά μαζί της, αλλά διότι οι δράσεις της εν λόγω οργάνωσης παραβιάζουν κατάφορα τον αξιακό κώδικα στον οποίο στηρίζεται η Κίνηση, η χώρα μας, η Ευρώπη και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών!

Δεδομένης της δυσαρέσκειας που εκφράζεται από τους ενοίκους της πολυκατοικίας στην οποία επιθυμεί να στεγάσει τις ρατσιστικές και επιθετικές της ενέργειες η χρυσή αυγή,
ως Κίνηση δηλώνουμε ότι θα κινηθούμε πολιτικά και σε συνεργασία με άλλους κοινωνικούς φορείς της πόλης για να εκφράσουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην εγκατάσταση του ρατσισμού , της ξενοφοβίας, της μισαλλοδοξίας και της αντικοινωνικής συμπεριφοράς στα όρια του Δήμου!

Το φαινόμενο της ανάπτυξης φασιστικών οργανώσεων σε περιόδους κρίσης, κοινωνικής αδικίας και αποσάθρωσης δεν είναι ούτε τωρινό, ούτε ελληνικό “προνόμιο”!! .  Και βέβαια θα οξύνονται, όσο αποτυγχάνουν οι αδιέξοδες μνημονιακές συνταγές της εξουθενωτικής λιτότητας και της διάλυσης  της κοινωνικής συνοχής, αλλά και όσο η ελλειμματική παιδεία επιτρέπει να επωάζονται τα αυγά του φιδιού.

Όμως σήμερα, 67 χρόνια μετά την λήξη του εφιαλτικού Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, γνωρίζουμε και τι υποκινεί το φασισμό και πού οδηγεί η ανοχή στη φαύλη και απάνθρωπη πρακτική του!

Καλούμε την κοινωνία της Κοζάνης, της Δ. Μακεδονίας, όλης της χώρας σε επαγρύπνηση!

Υ.Γ. Δυστυχώς δεν μπορούμε να μην καταδικάσουμε την πληθώρα συνθημάτων που αμαύρωσαν την εικόνα της πλατείας Γιολδάση,  την οποία εδώ και δυο χρόνια εθελοντικά φροντίζουμε, από διαδηλωτές στη χθεσινή αντιφασιστική πορεία στην πλατεία. Θεωρούμε πως τέτοια φαινόμενα όχι μόνο δε συμβάλλουν στην κοινωνική απαξίωση του φασισμού, αλλά έχουν συχνά και  το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Γι’ αυτό και ως  ένδειξη σεβασμού εκ μέρους τους στην προσπάθειά μας για αναβάθμιση του συγκεκριμένου χώρου, τους καλούμε το Σάββατο 22/9 να μας βοηθήσουν να την ξαναευπρεπίσουμε. 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.