Ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης σχετικά με τη χορήγηση φαρμάκων



Farmakeio psaxnei farmaka sta rafiaΟ Φαρμακευτικός Σύλλογος Κοζάνης έχει ως πρώτη προτεραιότητα την διατήρηση του επιπέδου φαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων και την διασφάλιση του ομαλού εφοδιασμού και της επάρκειας φαρμακευτικών προϊόντων στην περιοχή, στο βαθμό ευθύνης που του αναλογεί.
    
Για την πραγματοποίηση του σκοπού απαιτείται η ύπαρξη βιώσιμου φαρμακείου με τακτές ταμειακές ροές από τους αντισυμβαλλόμενους.
    
Η μη επαρκής κρατική χρηματοδότηση του Ενιαίου Οργανισμού Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), λόγω του χρέους και της κρίσης.
    
Οι μειωμένες χρηματικές καταβολές των Ασφαλιστικών Ταμείων που ενσωματώθηκαν στον ΕΟΠΥΥ λόγω αντίστοιχων μειωμένων εισπράξεων των εισφορών εξαιτίας της λιτότητας και της ανεργίας, επιδεινώνουν το πρόβλημα.
    
Αυτά προκαλούν την Αναστολή της πίστωσης από τα φαρμακεία πράγμα οδυνηρό για όλους.
    
Από 17 – 9 – 2012     
Η χορήγηση φαρμάκων από τα φαρμακεία, διασφαλίζεται με δύο τρόπους.
    
Από τα φαρμακεία που έχουν κάνει άρση της αναστολής χορήγησης φαρμάκων προς τον ΕΟΠΥΥ και καλύπτονται από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
    
Επίσης από φαρμακεία που αδυνατούν να πιστώσουν τον ΕΟΠΥΥ λόγω των παλαιών χρεών και δη της ΔΕΗ και συνεχίζουν την αναστολή, τα οποία καλύπτονται από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης.
    
Σήμερα πλέον θεσμικά επαναπροσδιορίζεται η έννοια της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας, αφού είμαστε αντιμέτωποι με κινδύνους κατάρρευσης του Ασφαλιστικού συστήματος, όπως επισημαίνεται από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης πρόσφατα.
        
Αυτό γίνεται πλέον αντιληπτό από όλους, Διοίκηση, παρόχους Υγείας, Ασφαλισμένους.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος βρίσκεται σε διάλογο με το Υπουργείο Υγείας συμβάλλοντας με προτάσεις αναδιάρθρωσης του ΕΟΠΥΥ για λύσεις βιώσιμες, ανεκτού επιπέδου, της φαρμακευτικής περίθαλψης.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κοζάνης θα σταθεί αλληλέγγυος τόσο προς τους ασφαλισμένους, όσο και προς του φαρμακοποιούς μέλη του.

Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Κ.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.