Το Eπιμελητήριο ενημερώνει για την ακριβή εξέλιξη των γεγονότων αναφορικά με την παρουσία τοπικών επιχειρήσεων στη ΔΕΘ



epimelhthrio kozanis645Το Επιμελητήριο της Κοζάνης έγκαιρα και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του νέου Προέδρου του Εκθεσιακού Κέντρου κ. Ευρενιάδη, εξασφάλισε και πρότεινε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,  την εκμίσθωση ολόκληρου  του Περιπτέρου 16 με τιμώμενη περιοχή την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και με συνδιοργανωτές τα 4 Επιμελητήρια. Η πρόταση αυτή κατατέθηκε τόσο στην επίσκεψη της Διοικητικής επιτροπής του ΕΒΕ στον κύριο Περιφερειάρχη στις αρχές Ιουνίου, όσο και σε στενούς του συνεργάτες.

Παρά την επιμονή των μελών της διοίκησης του ΕΒΕ για περαιτέρω συναντήσεις εργασίας, υπήρξε δυστοκία από πλευράς Περιφέρειας ( Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και υπηρεσιακά στελέχη ), γεγονός που ανάγκασε την Διοίκηση του ΕΒΕ Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης να επανέλθει με επίσημο έγγραφο στις 1 Αυγούστου 2012. Με καθυστέρηση και ύστερα από πιέσεις , πραγματοποιήθηκε στις 17 Αυγούστου στην αίθουσα συσκέψεων του 2ου ορόφου ευρεία σύσκεψη παρόντος του κ. Αντωνιάδη Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, του Γ.Δ. της ΔΕΘ κ. Παπακωνσταντίνου, του προέδρου του ΕΒΕ της Π.Ε. Κοζάνης κ. Κυριακίδη και του Εκθεσιακού Κέντρου κ. Ευρενιάδη καθώς και εκπροσώπων των 4 επιμελητηρίων και υπηρεσιακών παραγόντων.  

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η χρηματοδότηση από πλευράς Περιφέρειας του όλου εγχειρήματος στο ύψος των 40.000€, με παράλληλη επιδότηση της όλης προσπάθειας από το ΕΒΕ Π.Ε. Κοζάνης προς τα μέλη του που θα

συμμετείχαν. Η συνάντηση  είχε απρόσμενα άδοξο τέλος καθώς ύστερα από παρέμβαση του κ. Αντωνιάδη έγινε γνωστό πως η Περιφέρεια αδυνατεί να καλύψει το ποσό των 40.000€ επικαλούμενη τις πρόσφατες περικοπές των ΟΤΑ στους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους.

Προς μεγάλη έκπληξη των μελών της Διοίκησης του ΕΒΕ, ήρθε στο φώς της δημοσιότητας η πρόσφατη απόφαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας στο παρά πέντε (04/09/2012), για συμμετοχή στη ΔΕΘ με περίπτερο 200 τ.μ . με συνολικό κόστος στο ύψος των  40.000 ευρώ.

Σε μια εποχή που η συνεργασία και ο προγραμματισμός είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία συνθήκη, η διοίκηση του Επιμελητηρίου δε θα ήθελε να πιστέψει πως κάποιοι αναλώνονται σε τοπικές μικρότητες με αμφίβολα αποτελέσματα για τους τοπικούς επιχειρηματίες καθώς στερείται κάθε σοβαρότητας μια επιτυχημένη συμμετοχή με τόσο στενό χρονικά περιθώριο προετοιμασίας. (04/09/2012 – 08/09/2012).

Το Επιμελητήριο της Π.Ε. Κοζάνης θα παραμείνει πιστό στις αρχές του για ενέργειες και κοινές δράσεις που θα αναβαθμίζουν το ρόλο των θεσμών και θα προωθούν τα πραγματικά συμφέροντα των τοπικών επιχειρήσεων, μακριά από σκοπιμότητες και τοπικές μικρότητες, και για αυτό το λόγο καλεί όλους τους φορείς και τους επιχειρηματίες σε άμεση συνεργασία για την επίτευξη μελλοντικών στόχων, ελπίζοντας πως η φετινή ΔΕΘ θα αποτελέσει την τελευταία χαμένη ευκαιρία. Το περίπτερο 12 της ΔΕΘ του Επιμελητηρίου Σερρών, αποτελεί ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση για κάθε έναν που σέβεται και τιμά την ενασχόληση του με τα κοινά εκπροσωπώντας πολίτες ή επιχειρηματίες.

Αυτό που πρέπει να πετύχουμε όλοι μας είναι η ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας των θεσμών,που με ευθύνες όλων παραμένουν σε κλίμα δυσπιστίας και αμφισβήτησης.Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι και σίγουροι ότι με την ανάλογη σοβαρότητα και την υπέρβαση όλων των εμπλεκομένων, η τοπική επιχειρηματική κοινότητα είναι έτοιμη και πιο ώριμη από ποτέ να στηρίξει κάθε θετική προσπάθεια. Ή τώρα ή ποτέ.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.