Μητροπολίτης Γρεβενών: «Γελοία πρόσωπα όσοι εμπαίζουν τον Γέροντα Παΐσιο»paisios 987698Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γρεβενών Σέργιος με δήλωσή του στο newsbomb.gr τίθεται κατά των επιτήδειων που εμπαίζουν τον Γέροντα Παΐσιο στο Facebook.

To θρησκευτικό αίσθημα των Ορθοδόξων έχει προκαλέσει η σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο Facebook και εμπαίζει τον Γέροντα Παΐσιο, αλλά και την Ορθοδοξία γενικότερα.

Επιτήδειοι καθημερινά βάλλουν εναντίον μιας από τις πιο φωτισμένες μορφές της Εκκλησίας μας, των τελευταίων δεκαετιών.

Οι εμπνευστές της σελίδας «ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ / ELDER PASTITSIOS» θεωρούν ότι κάνουν χιούμορ, στην ουσία όμως προσβάλλουν την θρησκεία που ασπάζεται η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνισμού.

Ακόμη κι αν κάποιος βλέπει με επιφύλαξη το βίο του Γέροντα Παϊσίου, δεν δικαιούται να παίζει με την πίστη του κάθε Χριστιανού, που στην ώρα της κρίσης που διανύουμε, στρέφεται στην Εκκλησία για να πάρει κουράγιο και δύναμη.

Από χθες το newsbomb.gr ξεκίνησε εκστρατεία προκειμένου να διαγραφεί η εν λόγω σελίδα από το Facebook.

Συμπαραστάτες μας, χιλιάδες αναγνώστες που με οργισμένα μηνύματα μας ζητούν να συνεχίσουμε μέχρι να πετύχουμε τον στόχο μας.

Όλα αυτά την ώρα που οι διαχειριστές της σελίδας εξακολουθούν να

προκαλούν, χυδαιολογώντας κατά της εκκλησίας και με εμετικές αναρτήσεις εναντίον μας θεωρούν ότι θα μας σταματήσουν.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γρεβενών Σέργιος ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία του newsbomb.gr και με δήλωσή του παρεμβαίνει και κατακεραυνώνει όσους τα βάζουν με την θρησκεία μας.

Παράλληλα μιλά για την συνάντησή του με τον Γέροντα Παΐσιο, πριν πολλά χρόνια, όταν και είχε επισκεφθεί το Άγιο Όρος.

Η δήλωση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γρεβενών Σέργιου:

«Τον Γέροντα Παΐσιο έτυχε να τον συναντήσω σε μια επίσκεψή μου στο Άγιο Όρος.

Είδα ένα σεβάσμιο άνθρωπο, αφιερωμένο ψυχή τε και σώματι στο καθήκον της ιεροσύνης.

Ένας άνθρωπος με αρετή και χαρακτήρα.

Δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί συγκλονίζομαι. Δεν είμαστε άξιοι να τον κρίνουμε. Να προσευχόμαστε η παρουσία στον θρόνο του Θεού να έχει λόγο και για εμάς.

Να προσεύχεται για την κοινωνία και την πατρίδα μας που περνούν δύσκολες ώρες.

Όσον αφορά αυτούς που τον εμπαίζουν στο διαδίκτυο, πρόκειται για γελοία πρόσωπα.

Είναι φαιδρά πράγματα αυτά και δεν μπορώ να τα κρίνω. Μπορεί να πρόκειται για αρνητές της πίστης. Τους αγίους, τους ικανούς δεν μπορούμε να τους κρίνουμε».

Καλούμε τους αναγνώστες του newsbomb.gr να κάνουν αναφορά στην εν λόγω προκλητική σελίδα ώστε να διαγραφεί μια για πάντα από το Facebook.

Το link της σελίδας είναι:

https://www.facebook.com/gerontas.pastitsios?ref=stream.

newsbomb.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.