Κλειστός ο Δήμος Κοζάνης 12 -13 Σεπτεμβρίου



dimarxeio koz345345Σε αναστολή   της λειτουργίας των υπηρεσιών του  Δήμου προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, την Τετάρτη και την Πέμπτη 12 και 13 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα  με την απόφαση της ΚΕΔΕ η οποία ελήφθη στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Αυγούστου. Ο  Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ενημέρωσε το σώμα για τις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η Κεντρική Ένωση των Δήμων αντιδρώντας στις επιπλέον περικοπές στην χρηματοδότηση, κρούοντας έτσι τον κώδωνα του κινδύνου  για ολοκληρωτική κατάρρευση. Μάλιστα κάλεσε τους Δημοτικούς Συμβούλους να δώσουν το παρόν στις 11 το πρωί της Τετάρτης μπροστά στο Δημαρχείο για να δηλώσουν την συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις και των Δημοτικών Υπαλλήλων, καθώς επίσης και να ενημερωθούν οι πολίτες για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Επεσήμανε ακόμα ότι παρά τις προθέσεις της κυβέρνησης δεν υπήρξε πρακτικό αποτέλεσμα και ότι θα πρέπει να επανέλθουν οι ΚΑΠ στα επίπεδα που ψηφίστηκαν στο προϋπολογισμό του 2011. Όσον αφορά στο δημοσίευμα που φέρει το Δήμο με οικονομική δυστοκία ανέφερε ότι για τον Σεπτέμβριο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και σε συνάρτηση με την τήρηση των υποχρεώσεων του κράτους θα συνεχιστεί η λειτουργία του Δήμου τους επόμενους μήνες.Την συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις εξεδήλωσαν όλες οι

πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η κα Νανοπούλου από την πλευρά της τόνισε ότι η Αυτοδιοίκηση οφείλει να αντιδράσει με όποια μορφή, όπως αποφάσισε και η ΠΕΔ, υπογραμμίζοντας ότι οι Δήμοι θα έπρεπε να θωρακιστούν νωρίτερα ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις όποιες δυσκολίες, ο κ. Μητσιάκος τόνισε ότι η παράταξη του επιμένει ότι θα πρέπει να διεκδικήσει η Αυτοδιοίκηση ότι της ανήκει. Ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε την συμπαράσταση του στον αγώνα ώστε να διαφυλαχτεί η λειτουργία της Τ.Α και επεσήμανε ότι θα πρέπει να γίνει αυτοέλεγχος καθώς όπως είπε «έχει πολλές αμαρτίες» και πρότεινε την θεσμική αλλαγή στο ρόλο της. Για αυτοκριτική έκανε λόγο και ο κ. Πουτακίδης δηλώνοντας ότι είναι ανάγκη να αποφασιστεί αν θα πρέπει να υπάρχει αυτοδιοίκηση καθώς με τις αποφάσεις αυτές «γκρεμίζουν τον βασικό πυλώνα της κοινωνίας».

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.