Κουκουλόπουλος: Πρόταση για την επιστροφή φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης



koukoulopoulos326 vouliΗ επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης σε όλους τους οικισμούς που έχουν μέχρι 2.000 κατοίκους να γίνεται με μοναδικό κριτήριο τη γεωγραφική θέση, σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους των περιοχών αυτών, ήταν η πρόταση που κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, στον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη.
    
Όπως εξήγησε ο κ. Κουκουλόπουλος, η πρόταση του αυτή διαμορφώθηκε με τη λογική ότι έτσι δίνεται ένα σαφές και καθαρό μήνυμα στήριξης όλων των ανθρώπων που παραμένουν ακόμα στα χωριά μας, ασχολούμενοι με τον πρωτογενή τομέα και την πραγματική παραγωγή. Το μήνυμα πως αναγνωρίζουμε όλοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πραγματικά οι άνθρωποι της υπαίθρου και στεκόμαστε δίπλα τους καθώς πιστεύουμε πως μέσα από τη δική τους προσπάθεια θα καταφέρουμε όλοι μαζί να πετύχουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
    
Η πρόταση αυτή είχε διατυπωθεί για πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτιο στην τότε ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και πρόκειται να συζητηθεί στα πλαίσια του διαλόγου για τη φορολογική μεταρρύθμιση που ξεκινάει την Τετάρτη 12/9 με πρώτο θέμα το πετρέλαιο θέρμανσης.
    
Ολόκληρη η πρόταση έχει ως εξής:  

 

ΠΡΟΤΑΣΗ

Η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης, έχει ως αποτέλεσμα την πολύ σημαντική επιβάρυνση των ελληνικών νοικοκυριών,  ιδίως σε περιοχές της χώρας, όπου επικρατούν ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες και παρατεταμένος χειμώνας, αφού το κόστος θέρμανσης απορροφά μεγάλο μέρος του διαθέσιμου εισοδήματός τους.

Για το λόγο αυτό η μέριμνα για τη στήριξη όλων αυτών των νοικοκυριών, ειδικά υπό τις σημερινές οικονομικές συνθήκες, αποτελεί όρο επιβίωσης για αυτά τα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.
    

Όπως γνωρίζω, το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάστηκε και ετοίμασε ρύθμιση για την επιστροφή φόρου από το Μάρτιο του 2012, σύμφωνα με την οποία αυτή προβλέπεται να γίνεται με τα εξής κριτήρια:
1. Εφαρμογή κριτηρίων εισοδήματος- περιουσίας
2. Εφαρμογή γεωγραφικών κριτηρίων.

Στη συγκεκριμένη ρύθμιση θα ήθελα να προσθέσω και τη δική μου πρόταση η οποία λέει τα εξής:
Η επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης σε όλους τους οικισμούς που έχουν μέχρι 2.000 κατοίκους, να γίνεται με μοναδικό κριτήριο τη γεωγραφική θέση, σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Η πρόταση μου αυτή γίνεται  διότι έτσι δίνουμε ένα σαφές μήνυμα στήριξης όλων αυτών των ανθρώπων που παραμένουν ακόμα στα χωριά μας, ασχολούμενοι με τον πρωτογενή τομέα και την πραγματική παραγωγή. Το μήνυμα πως αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πραγματικά και στεκόμαστε δίπλα τους καθώς πιστεύουμε πως και μέσα απ΄ τη δική τους προσπάθεια θα καταφέρουμε όλοι μαζί να πετύχουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.