Λουκέτο για 4 στα 10 καταστήματα στην Κοζάνηagora kozanisΔραματική αύξηση των λουκέτων καταστημάτων στην Κοζάνη κατά το τελευταίο εξάμηνο, καταγράφει έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ.) της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΣΕ), καθώς προκύπτει ότι τέσσερις στις δέκα εμπορικές επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο.

Συγκεκριμένα από την έρευνα του ΙΝΕΜΥ/ΕΣΕΕ προκύπτει ότι τα λουκέτα στα καταστήματα κυμαίνονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 24%.

Αναλυτικά, στο σύνολο των υπό εξέταση εμπορικών δρόμων της Κοζάνης το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων ανήλθε σε 24,4%, ενώ το Μάρτιο του 2012 είχε φτάσει ήδη στο 19,9%.

Στην οδό Ι. Τράντά- που εμφανίζει και τη μεγαλύτερη συγκέντρωση επιχειρήσεων, τα κλειστά παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό της τάξεως του 27,1%.

Μεγάλο το ποσοστό κλειστών καταστημάτων παρατηρείται και στις οδούς Βενιζέλου (33,3%), Ερμού (35%) και Τσιμηνάκη(25%). Καλύτερη είναι η εικόνα έ στην 28ης Οκτωβρίου (10,5%), την Παύλου Μελά (22,6%) και την Πλατεία Νίκης (11,1%).

Σημειώνεται ότι γενικά ο νομός Κοζάνης έχει τη

μεγαλύτερη συγκέντρωση επιχειρήσεων σε σύγκριση με τους άλλους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας.

Υπό κατάρρευση δείχνει να βρίσκεται γενικότερα το λιανικό εμπόριο στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς με βάση την έρευνα του ΙΝΕΜΥ τα λουκέτα στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης ανέρχονται στο 27%.

Για τη Έδεσσα προκύπτει ότι τα κλειστά καταστήματα προσεγγίζουν το 22,1% σημειώνοντας μικρή αύξηση συγκριτικά με την καταγραφή του Μαρτίου. Για την Βέροια, παρατηρείται σημαντική επιδείνωση της εικόνας, αφού το ποσοστό των λουκέτων σε επιχειρήσεις αυξήθηκε από 15,3% που ήταν πριν έξι μήνες σε 18%, καθώς εμπορικοί δρόμοι με υψηλή συγκέντρωση επιχειρήσεων παρουσιάζουν σημαντική αύξηση των λουκέτων.

e-ptolemeos.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.