Μάγεψαν οι Τρίο APOPSIS και ο Χρήστος Ραφαηλίδης quartet στην συναυλία τζαζ! Βίντεο



ypaithrio dimotiko theatro45Μία εξαιρετική συναυλία τζαζ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 2 Σεπτέμβρη, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Κοζάνης.

Οι Τρίο APOPSIS (Γιώργος Τζούκας, Μανώλης  Κουτσουνάνος, Λάκης Τζήμκας) και ο Χρήστος Ραφαηλίδης quartet (Μπόντεκ Τζάνκε, Πέτρος Καμπάνης,η Εύη Σιαμαντά.) μάγεψαν το κοινό της Κοζάνης, που βρέθηκε στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο για να τους παρακολουθήσει.

Η τζαζ γεννήθηκε στην Νέα Ορλεάνη στα τέλη του 19ου αιώνα. Είναι ένα μουσικό είδος που προέκυψε από τον συνδυασμό της αμερικάνικης λαϊκής μουσικής με αφρικάνικες καταβολές. Γνώρισε μεγάλη διάδοση τη δεκαετία του 1920 και εξελίχθηκε μέχρι σήμερα μέσα από πολλά μουσικά είδη και προσμίξεις. Το βασικό της χαρακτηριστικό είναι ο μερικός ή ολικός αυτοσχεδιασμός.   

 Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου

Μια συνάντηση με πολλούς αυτοσχεδιασμούς. Ο Γιώτης Κιουρτσόγλου στο μπάσο, ο Μανώλης Κουτσουνάνος στα τύμπανα, ο Χρήστος Ραφαηλίδης στο βιμπράφωνο και ο Γιώργος Τζούκας στο πιάνο

Στο Υπαίθριο Θέατρο Κοζάνης 9 μ.μ.
Γενική είσοδος 10 €
 

Δείτε το βίντεο:

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.