Σε εξέλιξη οι Πυρκαγιές σε Εράτυρα Κοζάνης και Σκοπό Φλώρινας!



pirosvestiko soma bannerΣε εξέλιξη βρίσκονται από χθες οι δασικές πυρκαγιές σε Φλώρινα και Κοζάνη, ενώ υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές στα Γρεβενά.

Δύσκολο είναι και το έργο των πυροσβεστών στην πυρκαγιά σε εξαιρετικά δύσβατη θαμνώδη χορτολιβαδική έκταση στην Τ.Κ Εράτυρας του Δήμου Βοίου, όπου το μέτωπο της φωτιάς φτάνει τα 4 χλμ., έχει κατέβει από τα 1250 μέτρα και βρίσκεται 1,5χλμ. κοντά στον οικισμό, έχοντας αποτεφρώσει 1400 στρέμματα. Επι τόπου επιχειρούν πέντε οχήματα, 20 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα από την Δυτική Μακεδονία, την Θεσσαλία και την Θεσσαλονίκη, ενω στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Καμόβ καθώς και  κάτοικοι της περιοχής. Σύμφωνα με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης κ. Φωστιέρη που μίλησε στην ΕΡΑ Κοζάνης, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τον περιορισμό του μετώπου της φωτιάς, η οποία αναζωπυρώνεται διαρκώς εξαιτίας της αλλαγής της φοράς των ανέμων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η

πυρκαγιά στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας, που εισήλθε στη χώρα μας από τα γειτονικά Σκόπια και κατακαίει παραμεθόρια δασική έκταση στην περιοχή Σκοπός, με την φωτιά να απειλεί σύμφωνα με πληροφορίες, το χωριό λόγο των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις απ’ όλη τη Δυτική Μακεδονία αποτελούμενες από εννέα οχήματα, 19 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. Συνδράμουν επίσης ένα βυτιοφόρο της ΔΕΗ χωρητικότητας 20 τόνων, δυο γκρέιντερ και δυο μπουλντόζες. Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας κ. Καραλιάς.

Υπό έλεγχο είναι και οι δύο πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις στο Φελλί και το Δασσύλιο των Γρεβενών. Στη περιοχή του Φελλίου έχουν καεί περίπου 300 στρέμματα δασικής έκτασης δρυός, όπου και παραμένουν δυο οχήματα και 12 πυροσβέστες, ενώ στο Δασσύλιο η φωτιά, που βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή έκαψε 40 στρέμματα με αιωνόβιες βελανιδιές και Καστανιές. Εκεί επιχειρούν δυο οχήματα και πέντε πυροσβέστες.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.