Νοστιμότατες ντομάτες γίγας από την Γαλάτεια Εορδαίας!ntomates gigas98790325Τουλάχιστον 10 ντομάτες με βάρος που αγγίζει και ξεπερνά το ένα κιλό η καθεμία, είναι η συγκομιδή από το μποστάνι ενός 63χρονου συνταξιούχου από την Γαλάτεια Εορδαίας.

Η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής ντομάτα, την οποία ο ίδιος διατηρεί μέσα σε ψυγείο,  έχει βάρος 1 κιλό και 310 γραμμάρια με τις υπόλοιπες να κυμαίνονται από 800 γραμμάρια μέχρι και λίγο περισσότερο απο ένα κιλό. Υπάρχουν επίσης δεκάδες ντομάτες  που δεν έχουν ωριμάσει, και των οποίων το βάρος ήδη κυμαίνεται στο ένα κιλό.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Κοζάνης ο 63χρονος στάθηκε στην έκπληξη που ένοιωσε από το μέγεθος που είδε να δημιουργείται και  ανέφερε ότι τον σπόρο για τις ντοματιές του τον έδωσε ένα φίλος του. Στα αρχικά στάδια της καλλιέργειας, όπως σημείωσε, το φυτό δεν έμοιαζε σαν την κοινή χαμηλή ντομάτα, στην συνέχεια το φυτό αναπτύχθηκε και έδωσε πολύ νόστιμες, ροζ χρώματος, γίγας ντομάτες.

Σύμφωνα με

πληροφορίες πρόκειται για ένας είδος ντομάτας που καλλιεργείται στην Νότια Αμερική αλλά απαντάτε και σε περιοχές της Ουγγαρίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας δίδοντας καρπούς που φτάνουν μέχρι τα 500 γραμμάρια.

το είδαμε στο dysi.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.