Ανυπόφορη η κατάσταση με τα κουνούπια – Μεγάλη συγκέντρωση κουνουπιών στην περιοχή μας



kounoupia programma katapolemisis3543454Ανυπόφορη  έχει γίνει η κατάσταση με τα κουνούπια.  Η ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, αλλά και πολλές περιοχές της Δυτ. Μακεδονίας εμφανίζουν υπερβολική συγκέντρωση κουνουπιών, που είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά, αλλά και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Η περιοχή μας, όπου παλιότερα δεν υπήρχαν καθόλου κουνούπια, τώρα εμφανίζει συγκεντρώσεις που ήδη απασχολούν τους αρμοδίους.

Για την καταπολέμηση αυτής της τόσο ενοχλητικής κατάστασης υπάρχει δραστηριοποίηση τόσο για την καταγραφή του προβλήματος , όσο και για την καταπολέμησή του. Τον τελευταίο καιρό, με πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, γίνεται εντοπισμός του φαινομένου και μετρήσεις. Ετσι, την περασμένη εβδομάδα, μετά και απο καταγγελίες πολιτών, έγιναν μετρήσεις με ειδικές “παγίδες” στην περιοχή Κοίλων, όπου εντοπίστηκε υψηλή συγκέντρωση κουνουπιών.  Το ίδιο όμως φαινόμενο παρατηρείται σε πολλές περιοχές, όπως η περιοχή Ελλησπόντου, τα “Καραγιάννια”, ο Βαθύλακκος και η περιοχή γύρω απο τη λίμνη Πολυφύτου αλλά και ευρύτερα η Καστοριά και το Αμύνταιο.

Το θέμα απασχολεί την Περιφέρεια που ανέθεσε στην ΑΝΚΟ τη συνεργασία με το ΑΠΘ, όπου και αποστέλλονται τα σχετικά δείγματα. Τα αποτελέσματα, όπως τονίζουν οι αρμόδιοι,  εμφανίζουν μεγάλες συγκεντρώσεις και γι αυτό έχουν αρχίσει και ψεκασμοί απο ειδικά συνεργεία.

Είναι ένα ακόμη δείγμα των επιπτώσεων των κλιματολογικών συνθηκών στην περιοχή.

Ο Χρόνος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.