Μεγάλη διαρροή πετρελαίου σε αγροτική περιοχή στο Δρέπανο – Συλλήψεις για το συμβάν



drepano agrotiki perioxi87Διαρροή μεγάλης ποσότητας πετρελαίου από αγωγό της Πολεμικής Αεροπορίας  σημειώθηκε χθες το απόγευμα σε αγροτική περιοχή έξω από την τοπική κοινότητα Δρεπάνου.

Η διαρροή προκλήθηκε, όταν ο ιδιοκτήτης του χωραφιού μαζί με τον χειριστή του αγροτικού μηχανήματος εκτελούσαν γεωργικές εργασίες και κτύπησαν τον αγωγό μεταφοράς διυλισμένου πετρελαίου από τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες διέρρευσαν δεκάδες τόνοι, πλημμυρίζοντας το χωράφι.  

Τα δυο άτομα 66 και 47 ετών αντίστοιχα που εκτελούσαν τις εργασίες και οι  οποίοι γνώριζαν την όδευση του αγωγού, συνελήφθησαν λίγο αργότερα με τις κατηγορίες της διακεκριμένης φθοράς, από  αστυνομικούς της Ασφάλειας Κοζάνης. Στον τόπο του συμβάντος κλήθηκε επικουρικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κοζάνης με νέα όχημα και τρεις πυροσβέστες.

Συλλήψεις για την διαρροή διυλισμένου πετρελαίου σε αγροτική περιοχή

Εικοσιτετράωρη προθεσμία, ώστε να δικαστούν σήμερα Πέμπτη ζήτησαν και έλαβαν από τον Εισαγγελέα Κοζάνης οι δυο αγρότες 66 και 47 ετών από την Τ.Κ Δρεπάνου, οι οποίοι ευθύνονται για την διαρροή μεγάλης ποσότητας διυλισμένου πετρελαίου από αγωγό της Πολεμικής Αεροπορίας, τον οποίο κτύπησαν κατά την διάρκεια εκτέλεσης αγροτικών εργασιών. Οι δυο αγρότες βαρύνονται με την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς εν γνώσει τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η ζημιά εκτιμάται στα 150.000 ευρώ.

Μόλις έγινε γνωστή η διαρροή κινητοποιήθηκαν δυνάμεις του Στρατού και της Διοίκησης Αγωγού Καυσίμων με έδρα την Λάρισα, οι οποίοι έκλεισαν την παροχή και στη συνέχεια ξεκίνησαν το άδειασμα του μέσω σύνδεσης by pass σε βυτιοφόρο οχήματα καυσίμων, εργασίες που εκτιμάται ότι θα συνεχιστούν μέχρι σήμερα, οπότε αναμένεται να επιδιορθωθεί η βλάβη. Επι τόπου έσπευσε επικουρικά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ένα όχημα αφρού, τρεις πυροσβέστες και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης, ώστε να αποσοβηθεί ο κίνδυνος ανάφλεξης, ενώ για να ανακοπεί η πορεία των καυσίμων προς την παλαιά εθνική οδό Κοζάνης-Βέροιας, αγροτικά οχήματα έσκαψαν αυλάκια για να την περιορίσουν στο χωράφι.

Όσον αφορά την ποσότητα του πετρελαίου που διέρρευσε στο υπέδαφος εκτιμήσεις κάνουν λόγο ακόμη και για 100 τόνους, άποψη όμως που δεν επιβεβαιώνεται καθώς δεν έγινε ογκομέτρηση.    

ΕΡΑ Κοζάνης

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.