Αποκτούν στέγη τα άτομα με αυτισμό στην Κοζάνηkozani zografiaΤην ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2007-2013, του έργου «Δομή Στήριξης Ατόμων με νοητική στέρηση και αυτισμό» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 4,3 εκατομμυρίων ευρώ και φορέα υλοποίησης το δήμο Κοζάνης, το οποίο θα περιλαμβάνει την κατασκευή ενός Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας, δύο οικοτροφείων υποστηριζόμενης διαβίωσης, καθώς και την προμήθεια εξοπλισμού ξενοδοχειακής λειτουργίας, εκπαίδευσης, εργοθεραπείας. Η συνολική επιφάνεια των κτηρίων θα είναι 1.913 τμ και ο χρόνος ολοκλήρωσής του 21 μήνες. Σε δηλώσεις του ο κ. Δακής, αφού χαρακτήρισε το κέντρο, πρωτοποριακό σε δομή και οργάνωση, επισήμανε ότι υπάρχει διαρκής μέριμνα και προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστεί στα άτομα με αυτισμό το δικαίωμά τους στην υγεία, στην εκπαίδευση και στην εργασία.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.