Πυκνό στρώμα νέφους καλύπτει τη Δυτική Μακεδονίαdeh kozani ptolamaida 425x023032065Από το πρωί η Δυτική Μακεδονία καλύπτεται από ένα καφέ νέφος με τους δείκτες ρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή να έχουν εκτιναχθεί… “στα κόκκινα”! Το γεγονός καταμαρτυρά για μια ακόμη φορά την βαριά επίπτωση που έχουν οι δραστηριότητες της ΔΕΗ στην περιοχή και κυρίως στην υγεία των κατοίκων της. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις υψηλές τιμές θερμοκρασίας που επικρατούν τα τελευταία 24ωρα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία δυσφορίας στον πληθυσμό με “θύματα” κυρίως τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Η πιο βεβαρυμένη περιοχή είναι για μια ακόμη φορά η Πτολεμαΐδα (οικισμός ΔΕΗ) και η Ποντοκώμη, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Περιβάλλοντος της Δυτικής Μακεδονίας. Ο δείκτης ρύπανσης στις δυο περιοχές βρίσκεται στο 10 (!), δηλαδή στο μεγαλύτερο σημείο του δείκτη ρύπανσης. Ακολουθούν η Πεντάβρυσος και η Μαυροπηγή με την τιμή να βρίσκεται στο 6, και το Αμύνταιο και η Ακρινή στο 4.

από το ERGON blog

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.