«Νεκρή» η αγορά της Κοζάνης τις εκπτώσεις!



ekptoseis vitrina koz98Σε δραματική κατάσταση βρίσκονται οι έμποροι της Κοζάνης, αφού η μέχρι τώρα εμπορική κίνηση στα καταστήματά τους κατά την περίοδο των εκπτώσεων ήταν απογοητευτική και τα λουκέτα (από το Σεπτέμβριο), είναι προ των πυλών. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία και την εικόνα που έχει ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης, ο τζίρος έχει πέσει περίπου κατά 20% κάτω σε σχέση με πέρυσι! Μάλιστα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Δημήτρης Αθανασιάδης, μιλώντας στον «Πρωινό Λόγο», έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, και επεσήμανε ότι αν δεν κινηθεί λίγο η αγορά το διάστημα που απομένει, αρκετοί έμποροι της περιοχής δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους.

«Σε σχέση με πέρυσι η κίνηση στα καταστήματά μας είναι πεσμένη, γύρω στο 20% κάτω. Ακόμα και την πρώτη εβδομάδα που αναμέναμε να κινηθεί λίγο η αγορά, ήταν σχετικά πεσμένα. Ο κόσμος που βγήκε και ψώνισε ήταν λιγοστός, όχι όσο αναμέναμε και το υπόλοιπο διάστημα έπεσε ακόμη περισσότερο». Ωστόσο, οι έμποροι της Κοζάνης σημειώνουν ότι γίνονται γενναίες εκπτώσεις στα καταστήματα, που φτάνουν σε πολλές περιπτώσεις και το 70%.

Η οικονομική δυσπραγία, όμως, γίνεται βραχνάς στα νοικοκυριά, αλλά και τους επαγγελματίες. «Ο κόσμος δεν έχει να ψωνίσει, χρήματα δεν υπάρχουν. Θέλει αλλά δεν μπορεί». Μάλιστα, ο κ. Αθανασιάδης αναφέρεται στην «τραγική» κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι έμποροι της περιοχής, λέγοντας πως πολλά μαγαζιά αναγκαστικά θα κλείσουν….«Είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους ότι θα δουλέψουν λίγο το διάστημα αυτό και ότι θα καλύψουν κάποιες από τις υποχρεώσεις και τα χρέη τους». Εναποθέτουν τις ελπίδες τους στη συνέχεια των εκπτώσεων, ωστόσο μια βόλτα στο εμπορικό κέντρο της Κοζάνης προδίδει τη διάθεση του κόσμου, τη δύσκολη κατάσταση των επαγγελματιών και τους …άδειους δρόμους.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι έμποροι που λένε ότι το α κρατούν ανοιχτά έξι ημέρες την εβδομάδα τα καταστήματα τους σε μια «νεκρή» αγοραστικά περίοδο, είναι δύσκολο, ζητώντας αν γίνεται να περιοριστούν οι ημέρες που θα παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα. Ωστόσο, αυτό είναι πολύ δύσκολο και σε επίπεδο εμπορικού συλλόγου δεν μπορεί να γίνει. Ατομικά, αρκετά καταστήματα σκέφτονται ήδη αν μπορούν κάποιες ημέρες να μείνουν κλειστά για να περιορίσουν κάπως τα έξοδα. Να σημειωθεί πως οι εκπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι και τα τέλη Αυγούστου.

Πρωινός Λόγος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.