Η φωτογραφία του Ομπάμα που έκανε άνω-κάτω την Τουρκία



0EDIT7 1Μια φωτογραφία στην οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απεικονίζεται να κρατάει ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ καθώς συνομιλεί στο τηλέφωνο με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε σκοπό να δείξει τη στενή σχέση των δύο ηγετών, ανέφερε χθες μια εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, μετά τον πολιτικό αντίκτυπο της δημοσίευσής της στην Τουρκία.

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν την Δευτέρα για την κρίση στη Συρία. Η φωτογραφία του Ομπάμα, που καθόταν στο γραφείο του μιλώντας στο τηλέφωνο κρατώντας ένα ρόπαλο με το αυτόγραφο του μαύρου Αμερικανού διάσημου παίκτη του μπέιζμπολ Χανκ Άαρον, διανεμήθηκε στα ΜΜΕ από το Λευκό Οίκο.

«Η φωτογραφία αποκαλύπτει από ποιον παίρνει διαταγές ο πρωθυπουργός μας για να κυβερνάει τη χώρα», ανέφερε ο Μετίν Λουτφί Μπαϊντάρ, βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), σε ανακοίνωσή του. Ο αντιπρόεδρος του CHP, Ουμούτ Οράν, ρώτησε στην διάρκεια μιας τοποθέτησής του στην τουρκική βουλή εάν ο Ερντογάν έχει δει τη φωτογραφία κι εάν θα προχωρήσει σε κάποια ενέργεια μετά από αυτήν την «ιταμή προσβολή προς την Τουρκία και τους πολίτες της».

Ορισμένες εφημερίδες αντιμετώπισαν πάντως με ελαφρότητα το θέμα. Ο σχολιαστής Αχμέτ Χακάν της εφημερίδας Χουριέτ έγραψε πως «πρέπει να κάνουμε κάτι -να προχωρήσουμε σε αντίποινα».

«Ο πρωθυπουργός μας πρέπει να κρατάει κάτι στο χέρι όταν τηλεφωνεί στον Ομπάμα», συνέχισε ο Χακάν, προτείνοντας στον Ερντογάν να επιλέξει ανάμεσα σε μια παντόφλα, μια ζώνη ή έναν πλάστη.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιτλιν Χέιντεν ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωση της χθες ότι η αμερικανική προεδρία είναι ενήμερη για τα σχόλια και την κάλυψη στα τουρκικά ΜΜΕ.

«Δημοσιοποιήσαμε την φωτογραφία με έναν σκοπό, να υπογραμμίσουμε τη συνεχιζόμενη στενή σχέση του προέδρου με τον πρωθυπουργό Ερντογάν και να προσελκύσουμε την προσοχή στην σημαντική συζήτηση που είχαν για την επιδεινούμενη κατάσταση στη Συρία», ανέφερε.

«Ο πρόεδρος εκτιμά τη φιλία και τη στενή σχέση του με τον πρωθυπουργό Ερντογάν σε ένα φάσμα σημαντικών ζητημάτων για τα οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται με την Τουρκία», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Ομπάμα.

kourdistoportocali.com

0EDIT7 2

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.