Νέο μπάχαλο στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής



podosfairo erasitexniko86588– Εξαφάνισαν τους γεννηθέντες του 1992
– Ξανά δέκα οι όμιλοι, συμμετοχές μέχρι 20 Αυγούστου

Νέο μπάχαλο στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής
Δεν είναι πλέον περίεργο ότι οι όποιες αποφάσεις που παίρνει το Δ. Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ανατρέπονται μέσα σε μόλις λίγες ημέρες. Την περασμένη Τετάρτη (25/7) ανακοινώθηκε ότι καταργούνται τα μπαράζ ανόδου, που έγιναν πρόσφατα, ανεβαίνουν όλες οι ομάδες που συμμετείχαν σ’ αυτά και το νέο πρωτάθλημα της Δ Εθνικής θα διεξάγονταν σε οκτώ ομίλους, με τις ομάδες να φθάνουν στις 125. Επιπλέον όλες οι ομάδες είχαν προγραμματίσει να χρησιμοποιήσουν ως «μικρούς» (τρεις στην ενδεκάδα) τους γεννηθέντες το 1992, αλλά και αυτό ανατράπηκε, όπως πριν δύο χρόνια για τους γεννηθέντες το 1990, εφαρμόζοντας μία απόφαση της Γ. Σ. της ΕΠΟ (την οποία δεν ανακοίνωσαν ποτέ στα σωματεία) για συμμετοχή παικτών που γεννήθηκαν το 1993, δηλαδή 19χρονους!!!

Η άλλη ανατροπή έγινε στο θέμα των ομίλων, οι οποίοι ξεκίνησαν βάση της περσινής προκήρυξης (κουρελόχαρτο) σε έξη (6) για τη νέα χρονιά, έγιναν στις 25 Ιουλίου οκτώ (8) και με χθεσινή απόφαση της επιτροπής πρωταθλήματος της Δ Εθνικής θα αυξηθούν σε δέκα (10) και πάλι. Άραγε γιατί υποβιβάστηκαν τόσες πολλές ομάδες στο περσινό πρωτάθλημα; Η ερώτηση αυτή γίνεται για αυτούς που παίρνουν τέτοιες αντικρουόμενες αποφάσεις. Η απάντηση είναι εύκολη. Όλα στον βωμό των επικείμενων εκλογών της ΕΠΟ και για να κερδίσει ο υποψήφιος πρόεδρος την εύνοια των Ενώσεων, στον οποίο θα δώσει το δακτυλίδι της διαδοχής ο μέχρι τώρα πρόεδρος Σοφοκλής Πιλάβιος και δεν θα είναι άλλος από τον τωρινό πρόεδρο της ΚΕΔ/ΕΠΟ και πρόεδρο της ΕΠΣ Χίου Γιώργο Σαρρή (εκλεκτού και μεγάλης ΠΑΕ του Λεκανοπεδίου), μιας Ένωσης η οποία δεν είχε ομάδα στην Δ Εθνική ακόμη και όταν ήταν πρόεδρος της επιτροπής της κατηγορίας αυτής πριν από ένα χρόνο. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ο «διάδοχος» έχει την στήριξη τουλάχιστον 30 Ενώσεων ή ψήφων!!!

Μέχρι 10 οι όμιλοι στη Δ Εθνική!

Επανήλθε στο τραπέζι η συζήτηση για διατήρηση των δέκα ομίλων στη Δ Εθνική, έστω και με λιγότερες ομάδες, μετά την έντονη αντίδραση σωματείων και ΕΠΣ.

Στην χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δ Εθνικής της ΕΠΟ, συζητήθηκε το ενδεχόμενο των δέκα ομίλων, καθώς μετά την απόφαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλες οι πρωταθλήτριες ομάδες των Ενώσεων. Αυτό σημαίνει πως οι ομάδες θα είναι 125, αν και αρκετές ήδη έχουν γνωστοποιήσει ότι δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στη Δ Εθνική της νέας περιόδου.

Τα σωματεία έχουν δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή ως τις 20 Αυγούστου και στη συνέχεια θα γίνει ο καταρτισμός των ομίλων. Αν ο αριθμός των ομάδων είναι μικρός, τότε δεν αποκλείεται οι όμιλοι να γίνουν οκτώ. Όσο για το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν, αυτό θα κριθεί μετά τις εκλογές της ΕΠΟ (λογικό για να γίνει και το ανάλογο αλισβερίσι) και την απόφαση για το πώς θα είναι η κατηγορία, αλλά και οι υπόλοιπες την περίοδο 2013-14, δηλαδή τον Νοέμβριο. Η σέντρα του νέου πρωταθλήματος πάντως υπολογίζεται στα μέσα Οκτωβρίου.

«Μικροί» οι γεννηθέντες του 1993

Μια ακόμη παράμετρος που ενδιαφέρει τις ομάδες, είναι το γεγονός ότι «μικροί» πλέον λογίζονται οι γεννηθέντες μετά την πρωτοχρονιά του 1993! Και ο αριθμός των «μικρών» που υποχρεούται να έχει κάθε ομάδα στην ενδεκάδα της, είναι τρεις. Αυτή είναι απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, που προστέθηκε στην προκήρυξη της Δ Εθνικής για τη νέα περίοδο.

e-ptolemeos.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.