Ο Δήμος Κοζάνης συμμετέχει στο 3ο εργαστήρι αποκατάστασης κτιρίων παραδοσιακής αρχιτεκτονικής στα Μαστοροχώρια



dimarxeio koz345345Στην οργάνωση του 3ου Εργαστηρίου Θεωρητικής και Πρακτικής Αποκατάστασης Κτιρίων Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής στα Μαστοροχώρια της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, συμμετέχει ο Δήμος Κοζάνης. Η έναρξη του εργαστηρίου και η αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 στον Πεντάλοφο, έδρα των μαστοροχωρίων. Τον Δήμο Κοζάνης εκπροσώπησε ο  Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βαγγέλης Καραπάτσιος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Το εργαστήριο οργανώνεται για τρίτη φορά. από το Εργαστήριο Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και Ερευνών ΙΙΙ: Μορφολογίας – Ρυθμολογίας, του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, σε συνεργασία με το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης, όπου συμμετέχουν εξειδικευμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η παρακολούθηση διαλέξεων σχετικών  με την προστασία, την αποκατάσταση και την ανάδειξη ιστορικών κτιρίων, καθώς και η πρακτική συμμετοχή τους στις εργασίες αποκατάστασης από νέους επιστήμονες. Στο συνέδριο εισηγήθηκε  ο ομότιμος καθηγητής του Αρχιτεκτονικού Τμήματος της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Νικόλαος Μουτσόπουλος.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.